Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai pályán vesztett pontokat a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. április 06. 10:00
Hazai pályán vesztett pontokat a gyulai focicsapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–Nagyszénás SE 2-3 (1-2) 

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata Nagyszénás SE együttesét látta vendégül április 2-án. 

nagy gergely ezúttal edzőként irányította a csapatot

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Jakab, Nagy S., Nyéki, Repisky, Kukla Zs., Zsilák Mátyás (Bondár), Farkas Á., Kiss T. (Balogh Zs.), Kovács Zs., Varga Z. (Nagy G.), Zahorán (Vágási). Megbízott edző: Nagy Gergely, Szentléleki Béla és Bondár Attila.

A gyulai együttes az előző fordulóban az éllovassal vívott gólpárbajt, a győzelemmel felérő döntetlen után pedig megerősítette negyedik helyét a tabellán.  

A két együttes már találkozott egymással az őszi szezonban, egy döntetlen és egy gyulai győzelem született. A fürdővárosi gárda győzelemmel szerette volna tovább bebiztosítani a tabellán elfoglalt pozícióját, a vendégek pedig első tavaszi győzelmüket szerették volna megszerezni a gyulai arénában. 

A hazai alakulat ezúttal vezetőedzője nélkül lépett pályára, így a karmesteri pálcát Nagy Gergely, Szentléleki Béla és Bondár Attila alkotta hármas vehette kezébe.

A gyulai csapat kezdte jobban a találkozót, ám mindkét gárda komoly mezőnyjátékkal rukkolt elő. A csatározások a 28. percben vettek lendületet, amikor Kovács Zsolt bő húsz méterről tekerte szemre is tetszetős módon a nagyszénási kapuba a labdát. 1-0. 

A folytatásban is volt esélye a gólszerzése a fürdővárosi együttesnek, ám Kovács Zsolt újabb tekerése sem hozott gyulai találatot. A vendégcsapat azonban a 37. percben megtalálta az utat a hazai kapu felé, az egyenlítés után öt perccel egy kontratámadásból pedig meg is fordította a mérkőzést. 1-2. 

– Hiába szereztünk vezetést egy gyönyörű szabadrúgásból, nem tudtunk lélektani előnyt kovácsolni belőle. A vendégcsapat előbb egy csapatszintű védekezési hibából egyenlített, majd egy kontratámadásból a vezetést is megszerezte még a félidő előtt. A második játékrészt jobban kezdtük, Kiss Tamás szép egyéni villanásával egyenlítettünk, és visszajöttünk a mérkőzésbe. Ahelyett azonban, hogy ezt kihasználtuk volna, a 74. percben egy újabb figyelmetlenségből szinte azonnal újra a vendégeknél volt az előny – ismertette Nagy Gergely

A gyulai gárda próbálta utolérni riválisát, ám egyszer sem tudott igazán komoly helyzetet kialakítani. 

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a tabella negyedik helyéről várhatja a Jamina SE együttesével vívott hazai találkozót.  

– Saját magunkat vertük meg, három gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a támadójátékunkban nem volt veszély, átütőerő, és a végegyházi bravúros pontszerzésünk után nem ugyanazt a lelkes játékot nyújtottuk. Összességében nem érdemeltünk győzelmet – értékelte a mérkőzést Nagy Gergely megbízott edző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)