Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felvette a kesztyűt a bajnokesélyessel a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. április 24. 15:00
Felvette a kesztyűt a bajnokesélyessel a gyulai focicsapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–OMTK ULE 1913 1-2 (0-1) 

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a tabella éllovasát, az OMTK ULE együttesét fogadta április 22-én. 

Clean-Way Gyulai Termál FC: Jakab, Nagy S., Kukla, Repisky, Nagy G., Boros (Zsilák), Kovács, Zahorán, Lőrinczi (Kiss), Varga (Balogh), Vágási. Csere: Csonka, farkas. Vezetőedző: Sajben Gábor. 

A gyulai együttes az előző fordulóban 3-3-as döntetlent játszott békéscsabai riválisával, míg soros ellenfele a medgyesbodzási gárdától nyerte el a győzelemért járó pontokat. A két rivális a pontvadászat során kétszer is szembenézett egymással, mindkét mérkőzést az orosházi gárda nyerte. 

Sajben Gábor a meccs előtt elmondta, a gyulai csapat nem készül külön a mérkőzésre, hiszen a két gárda kiválóan ismeri egymást. Az orosházi együttes a találkozó abszolút esélyese volt, de a hazai alakulat nem szeretett volna feltartott kézzel játszani. 

A gyulai gárda ennek megfelelően egyenrangú partnere volt a bajnokesélyes együttesnek.  

– A mérkőzés elején volt néhány bizonytalanságunk, de nem volt a vendégeknek nagyobb helyzetük. A félidő derekán a szélvészgyors Varga kiváló ütemben tolta el a labdát az orosházi kapus mellett, aki mindenki szeme láttára elsodorta. A játékvezető nagyvonalúan kifele szabadrúgást ítélt, és sárga lapot a játékosomnak. A pályán és környékén sem értette senki az esetet. Ellenfelünk egy Miszlai-villanással vezetést szerzett, olyan helyzetben, amelyet senki nem tudna ebben az osztályban ennél kiválóbban befejezni. A félidő végén újabb gyanús esetben maradt el a javunkra megítélt büntető – fejtette ki Sajben Gábor vezetőedző. 

A második félidőben is fegyelmezetten, jó hozzáállással focizott a hazai gárda, amely erősebb támadójátékot mutatva, Lőrinczi révén kiegyenlítette az állást. A folytatásban is a gyulai együttes maradt lendületben, ekkor úgy nézett ki, hogy akár a maga javára is fordíthatja a mérkőzést. 

– Mi felpörögtünk, ellenfelünk meg nagyon enerváltan játszott. Az akkor már pályán lévő 16-17 éves játékosaim, Kiss, Zsilák, Balogh nagyon bátran és lendületesen játszott, helyzetük is akadt, de ezeket nem sikerült gólra váltaniuk. Sajnos a kegyelemdöfést a játékvezető újabb ítélete adta meg, aki egy vitatott kezezésért ítélt habozás nélkül büntetőt a vendégek javára a 84. percben – ismertette a gyulai vezetőedző. 

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a tabella negyedik helyéről várhatja a dobogón álló Szarvasi FC 1905 együttese elleni mérkőzést. 

– Csak dicséret illeti a roppant fiatal csapatomat, amely eltüntette a mérkőzésen a különbséget a bajnokesélyes csapattal szemben. Feltételekben és rutinban fényévekre vagyunk tőlük. Szégyenkeznivalónk nincsen. Talán majd ezek a srácok is elérik, ha szorgalmasan dolgoznak, hogy egy bajnokságra hajtó csapatban focizzanak, és az ő javukra tévedjenek játékvezetők ekkorákat. Nehezen dolgozták fel a gyerekek a tegnapit, de büszke vagyok rájuk, és ebből lehet erőt meríteniük. Az egész csapat mindent megtett, hogy jól sikerüljön a mérkőzés – értékelt Sajben Gábor.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)