Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A negyedik helyért csatázik a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. május 06. 11:00
A negyedik helyért csatázik a gyulai focicsapat
A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Szeghalmi FC együttesét fogadja május 6-án 

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Szeghalmi FC együttesét látja vendégül május 6-án. A fürdővárosi gárda a tabella ötödik helyezettjével néz szembe az Id. Christián László Városi Sporttelepen.  

A gyulai együttes az előző fordulóban ismét megmutatta oroszlánkörmeit: 0-0-s döntetlent játszott a dobogó harmadik fokán álló szarvasi riválisával.

Sajben Gábor edző a derbiről elmondta, csapata szerette volna pénteken lejátszani a mérkőzést, mert az állandó sérültjeik mellett több hiányzó is volt, a hazai csapat azonban nem ment bele ebbe, így egy még inkább megfiatalított csapat lépett pályára. A mérkőzésen újra lehetőséghez jutott egy teljes félidő erejéig a 16 éves Balogh, aki remekül teljesített, és a 16 éves Prohászka Ádám.

– Az első félidőben szervezetten, tudatosan játszottunk, több ígéretes kontránk volt, és még több is lehetett volna, de az utolsó indítások nem sikerültek. A második félidőben álltuk a rohamokat, amikben csak elvétve volt helyzete a hazai csapatnak. Később egy teljesen jogos tizenegyes maradt el a javunkra, ami a szarvasiak által készített összefoglalóban, a közösségi oldalon, is egyértelműnek látszik. Igazságos döntetlen született, ami a mi csapatunk érdemeit jelentette, hiszen 17-18 éves srácokkal, a rendkívül jól teljesítő, négy meghatározó játékosunk nélkül értünk el döntetlent a kiváló feltételekkel és játékoskerettel rendelkező Szarvas ellen – ismertette.

A fürdővárosi gárda számára ma egy még fontosabb párharc következik, hiszen hazai pályán kell megőriznie negyedik helyét a közvetlen rivális szeghalmi gárda ellen. Sajben Gábor aláhúzta, a három kiemelkedő csapat ellen jó teljesítményt nyújtott az együttes, aminek két döntetlen lett az eredménye, de akár három is lehetett volna.

– Hiányoznak azok a pontok és jó élmények a csapatnak, amiket a nyerhető mérkőzéseken elhullajtottunk. Ilyennek meccsnek ígérkezik a Szeghalom elleni is. Ez a tabella negyedik helye szempontjából rangadónak mondható, de sokkal fontosabb, hogy melyik arcát mutatja majd a csapat. Teljesen rendben van, hogy nálunk erősebb csapatok ellen tudunk küzdeni és jó dolgokat csinálni 90 percen keresztül, de meg kell tanulni meccset nyerni ezeknek a fiatal gyerekeknek. Ez lesz a mottónk hétvégére, bármi áron győzni kell. Csapatkapitányunk, Nagy Gergely visszatér a kezdőcsapatba, ahogyan a mostanság agilisan játszó Varga is. Csak az egész tavasszal sérült Bondár és Radics játékára nem számíthatok – mondta el a mérkőzés előtt a gyulai vezetőedző.

Sajben Gábor hozzátette: a csapat pozitívumai közé tartozik, hogy a fiatal, 16-17 éves játékosok rengeteg mérkőzéspercet kapnak a felnőttbajnokságban. A három gyulai nevelésű 17 éves, Zsilák, Kiss, Vágási már-már meghatározó játékosai a csapatnak, és nagy értékei lehetnek a következő években a klubnak.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata 17 órakor kezdi meg a negyedik hely szempontjából sorsdöntő mérkőzését.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)