Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Várják a nevezéseket az Év Pálinkás Bonbonja 2023 versenyre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. március 06. 15:46
Várják a nevezéseket az Év Pálinkás Bonbonja 2023 versenyre
Új kísérőrendezvénye van a Gyulai Pálinkafesztiválnak

Elindult a nevezés az Év Pálinkás Bonbonja 2023 versenyre, amely a Gyulai Pálinkafesztivál új kísérőrendezvénye, egyben Magyarország első bonbonversenye – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Közleményükben azt írták, a verseny célja, hogy népszerűsítsék a hungarikumnak számító magyar pálinka és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeit; továbbá előmozdítsák a szakmai együttműködést a hazai kézműves-csokoládéműhelyek, cukrászüzemek és édesipari termékeket is előállító vendéglátóhelyek, valamint a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek között.

Nevezni április 24-ig lehet két kategóriában, krémtöltelékes kézműves bonbonokkal és – mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a meggy – meggypálinka felhasználásával készült édességekkel. A versenyen induló vállalkozások a bonbonok előállításához kizárólag kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatják fel.

A cukrászmesterekből, csokoládémesterekből, édesipari és pálinkás szakemberekből álló zsűri a nemzetközi versenyeken is alkalmazott szempontok alapján értékelik a termékeket: a megjelenést, a szerkezeti felépítést, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást is pontozzák majd.

A legjobb termékek arany, ezüst és bronz minősítést kapnak, emellett megválasztják a legjobb krémtöltelékkel készült kézműves bonbont, a legjobb meggypálinkás bonbont és az év pálinkás bonbonját.

Az eredményeket a XXIII. Gyulai Pálinkafesztiválon hirdetik ki, amelyet idén május 26–28. között rendeznek meg. A díjátadóhoz kapcsolódóan mesterkurzust is tartanak Hungarikum és afrodiziákum mámoros találkozása címmel – olvasható a közleményben.

A verseny szabályzata itt olvasható: http://gyulaipalinkafesztival.hu/az-ev-palinkas-bonbonja-versenyszabalyzat/.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)