Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Arató Lajosról nevezik el a gyulavári focipályát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2023. január 16. 16:00
Arató Lajosról nevezik el a gyulavári focipályát
Bemutatjuk a gyulai futballpályák névadóit (1. rész)

Mint arról korábban beszámoltunk, a képviselő-testület döntése alapján, a Gyulai Városbarátok Körének javalatára, az Id. Christián László Városi Sporttelep futballpályáit és a gyulavári pályát olyan egykori játékosokról nevezik el, akik az előterjesztés szerint példaként állíthatók a fiatal sportolók elé. A névadók tiszteletére hamarosan emléktábla kerül a sporttelep büféjének és a gyulavári labdarúgópálya öltözőjének homlokzatára. Emellett mindkét helyszínen tájékoztatótábla is kikerül a futballisták életrajzával. A Gyulai Hírlap Székely Árpád, Tóth II. József és Durkó Károly  összeállításával mutatja be a neves gyulai futballistákat.

 

Arató Lajos (Janda) Gyulán született 1939-ben. Az általános iskolát Gyulaváriban, a középiskolát Békéscsabán, a Híd- és Vízműépítési Technikumban végezte.

1954-ben lett a Gyulavári MEDOSZ igazolt játékosa. 1956-ban már a felnőtt megye I.-es csapat stabil tagja volt. 1959/60-as szezonban a Gyulai MEDOSZ NB III.-as csapatát erősítette. 1960 és 1962 között mint sorkatona a Szentendrei Honvéd játékosa volt. 1962/63-ban a Zalaegerszegi TE NB II.-es csapatában játszott. 1963 és 1968 között a SZEAC NB I.-es csapatában 71 mérkőzésen lépett pályára. 1969 és 1972 között a ismét Gyulai MEDOSZ NB II.-es játékosa lett. Utána abbahagyta a futballt, azonban a Gyulai Városi Nagypályás Labdarúgó Bajnokságban sok éven keresztül játszott még a DÉLÉP csapatában.

Remek felépítésű gyors, kemény labdarúgó volt, aki a hátvédsorban és a csatársorban is megállta helyét.

A civil életben is megállta helyét. A rendszerváltásig a DÉLÉP-nél dolgozott mint művezető, majd vállalkozóként lapostetők szigetelésével foglalkozott nyugdíjba vonulásáig.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)