Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kutyasétáltatók voltak az interpellációs óra egyik témája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterHÍREK • 2022. december 15. 13:15
A kutyasétáltatók voltak az interpellációs óra egyik témája
A gyulai képviselő-testület december 15-i ülésén a vízközművagyon integrációja is szóba került

a képviselő-testület december 15-i ülése

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megszokott módon az interpellációs órával kezdődött a gyulai képviselő-testület ülése december 15-én a városháza dísztermében. Az év utolsó rendes ülésén a kutyasétáltatók és a Gyulahús Kft. üzemfejlesztése is szóba kerültek.

Az első felszólaló Kiss Tamásné (Fidesz) volt, aki elmondta, több, a paradicsomi lakótelepen élő család megkereste azzal a problémával, hogy sokan sétáltatják a kutyákat a házak között, de nem szedik össze az állatok ürülékét. A képviselő arra volt kíváncsi, hogy mit lehet tenni ez ellen.

A kérdésre Boros Tamás, az igazgatási osztály vezetője válaszolt. Mint kiderült, az állatvédelemről szóló törvény szerint az állattartó köteles az ürüléket a közterületről eltávolítani, amennyiben ennek nem tesz eleget, akkor köztisztasági szabálysértést követ el. A közterületfelügyelő tetten érés esetén helyszíni bírságot is kiszabhat, a lakosok pedig feljelentést tehetnek a rendőrségen, a megfelelő bizonyítékok csatolásával.

kiss tamásné

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az ülés második, egyben utolsó interpellálója Galbács Mihály (Mindenki Magyarországa Mozgalom) volt, aki három témát tárt a grémium elé.

Elsőként arra volt kíváncsi, hogy hogy halad a Gyulahús Kft. üzemfejlesztése, amelyre nemrégiben 4,8 milliárd forint uniós fejlesztési támogatást nyert el a fürdővárosi cég.

A képviselő érdeklődött a vízközművagyon integrációjáról is, amelynek lehetőségéről még augusztusban tárgyalt a képviselőtestület. Akkor Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester elmondta, hogy nem kívánnak élni a lehetőséggel, de tárgyalásokat kezdeményeznek a Nemzeti Vízművek Zrt.-vel, hogy milyen feltételeket támasztanának a vagyon átadásával kapcsolatban.

Galbács Mihály utoljára a sporttelepen épülő konditerem helyzetéről érdeklődött.

galbács mihály

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő elmondta, a Gyulahús Kft. jelenleg számításokat folytat és a műszaki dokumentációt vizsgálja, hogy hogyan lehet a műszaki tartalmat csökkenteni, így a költségeket racionalizálni, valamint vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a szükséges önerőt hogyan tudják külső forrásból bevonni.

A városvezető megerősítette, a vízközművagyont továbbra sem kívánják átadni az államnak, határozatot erről megküldték, illetve egy levelet arról, hogy tárgyalásokat hajlandóak folytatni, de erre választ egyelőre nem kaptak, sőt, még azokat a városvezetőket sem keresték meg, akik úgy döntöttek, hogy élnek a lehetőséggel.

Az utolsó kérdésre Kónya István (Fidesz) alpolgármester, a Clean-Way Gyulai Termál FC elnökségi tagja válaszolt. Kiemelte: az önkormányzatnak semmi köze a beruházáshoz, az teljesen mértékben a klub projektje, amely még Galbács Mihály elnöksége alatt indult el.

Véleménye szerint az, hogy a beruházás félbe maradt, annak köszönhető, hogy a képviselő nem volt elég „erélyes” a nyíregyházi kivitelezővel, amely cég azóta felszámolás alatt áll.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hozzátette: 2022 júliusában az elnökség néhány tagja tárgyalt a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, amely után a beruházást hatvan százalékos készültségig el kellett készíteni, hogy elszámolhassanak bizonyos összegeket. Mivel a beruházás nem készült el, ezért a gyulai csapatnak 2 millió forintot kellett fizetnie az MLSZ-nek, kvázi büntetésként valamint elestek 5 millió forint támogatástól.

Aláhúzta: az MLSZ és a klub közösen azon dolgoznak, hogy befejezhessék a projektet, amely érintett abban a nyomozásban is, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytat Galbács Mihály ellen.

A képviselő az utolsó kérdésére adott választ nem fogadta el, amelyről így a grémium szavazott, akik tizenkét igen és egy nem szavazat mellett elfogadták a választ, Leel-Őssy Gábor (Demokratikus Koalíció) nem szavazott.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)