Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan indul a Bodoky köz felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. november 25. 15:02
Hamarosan indul a Bodoky köz felújítása
A munkálatok költsége 10,5 millió forint

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A jövő hét folyamán indul a Bodoky köz felújítása – közölte Görgényi Ernő polgármester november 25-én a helyszínen.

A városvezető elmondta, a koronavírus-járvány idején hozott kormányrendelet, amely támogatta a mikor-, kis- és középvállalkozásokat, bevételkiesést okozott az önkormányzatoknak, de ezt a kiesést kompenzálták, a gyulai önkormányzat 400 millió forintot kapott, amelyet csak fejlesztésekre lehetett felhasználni.

Kifejtette: összeállítottak egy programot, amelynek most a végére értek, de még megmaradt 3,7 millió forint, ezért engedélyt kértek arra, hogy a Bodoky köz felújítására fordíthassák. Az összeget több mint 6 millió forinttal egészítették ki, így a beruházás végösszege 10,5 millió forint.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Mint mondta, a közbeszerzési eljárást a szegedi Stravaco Építőipari Kft. nyerte. A felújítás során felszedik a kockaköveket, illetve elbontják a balesetveszélyes járdát is, majd 57 méter hosszan és 3,5-5 méter szélességben térkővel burkolják le az utcát.

Görgényi Ernő kiemelte: a beruházást Veres András önkormányzati képviselő kezdeményezte, a munkálatok befejezésének határideje december 18-a. Hozzáette, az Erkel Ferenc gimnázium megközelítése tovább javul, a Bodoky utca járdájának az iskola mögötti szakaszát ugyanis már korábban felújíttatták.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)