Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zárva tart januártól három hónapig a Békéscsabai Jókai Színház

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2022. november 23. 09:34
Zárva tart januártól három hónapig a Békéscsabai Jókai Színház
Energiatakarékossági okokból hozták a döntést

Energiatakarékossági okokból, a békéscsabai közgyűlés döntése alapján, december 31-én három hónapra bezár a Békéscsabai Jókai Színház – közölte Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója. 

Mint írta, a közgyűlési határozat a munkavégzést, vagyis a próbákat engedélyezi, csak előadásokat nem tarthat a színház januárban, februárban és márciusban.

Hangsúlyozta: a Békéscsabai Jókai Színház által működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadó nem zár be a téli hónapokban, így az előadásokat, amelyek benne vannak az ottani bérletrendszerben, el tudják játszani. Hozzátette: ha kicsivel később is, de Békéscsabán is minden bérletes előadást megtartanak.

A bezárás időszakára kidolgozott, „A Jókai Színház működik” című cselekvési tervről kifejtette: az összes darabot az eredeti tervek szerinti időben elkezdik próbálni, így áprilistól 1-jétől öt kész előadás várja a színház bérleteseit és nézőit Békéscsabán.

December 10-én lesz Gogol Revizor című komédiájának olvasópróbája, a bemutatót Szentesen tartják január 26-án.

Január 10-től a Lady Oscar című francia bohózatot és a Hétalvó című japán népmesén alapuló Naplopó című zenés gyerekdarabot próbálják, ezeket szintén Szentesen mutatják be február elején.

Február közepén kezdődnek az Országúton című Fellini film színpadi adaptációjának, illetve az Égig érő fa című magyar népmeséből készült gyerekdarabnak a próbái, ezeket március közepén és végén mutatják be Szentesen.

Az Agatha Christie-krimi bemutatóját, mely az utolsó lesz a sorban, májusban tartják.

Az igazgató kitér rá, hogy kénytelenek lesznek sűríteni a bérletes előadásokat, hiszen csak így tudják teljesíteni a vállalásaikat, és befejezni június végéig az évadot. Hozzátette: szeretnék elkerülni, hogy az évad előadásai átkerüljenek szeptemberre.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)