Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyi adománygyűjtéseket szervezett a Békéscsabai Jókai Színház

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Niedzielsky Katalin • MAGAZIN • 2018. december 24. 16:00
Karácsonyi adománygyűjtéseket szervezett a Békéscsabai Jókai Színház
A teátrum nagyszalontai és debreceni gyermekeket lepett meg

A karácsonyi ajándékozás és adománygyűjtés a Békéscsabai Jókai Színház társulatának szívügye. Advent második hetében nagyszalontai és debreceni gyerekek kapták a meglepetést.

ajándékokkal térhettek haza a nagyszalontai gyerekek

Fotó: A-Team/Ignácz Bence

December 11-én a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai otthonának lakói látogattak el Békéscsabára, megnézték Weber Kristóf és Zalán Tibor zenés mesejátékát, A sHówKIRÁLYNŐ-t. Előadás után Seregi Zoltán, a színház igazgatója köszöntötte a vendégeket, akiknek a házigazdák zenés műsorral és a hagyományos kakaós, vajaskalácsos uzsonnával kedveskedtek. Utána átvették a teátrum dolgozói által adományként összegyűjtött élelmiszerpakkot és mindenki megkapta a Mikulás-csomagot is.

A Böjte Csaba és munkatársai által fenntartott gyermekmentő központtal a színház 2010-től működik együtt, és azóta rendszeresek a látogatások, a gyermekeknek óriási élményt jelent a színházi előadás évről évre, nagyon hálásak a barátságos fogadtatásért és persze az ajándékokért.

A debreceni Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány felhívására a színház társulata gyűjtést szervezett, hogy a debreceni gyerekek ünnepét csokival szebbé tegye. A felhívásra megmozdult az egész város, nemcsak a művészek, a színház dolgozói, hanem a városból is nagyon sokan hoztak adományt, rengeteg csokoládé gyűlt össze a szervezőirodában, így az előadásokra érkező osztályok is jelentősen hozzájárultak a gyűjtéshez, hozták az édességet beteg társaiknak, a csomagokon gyógyulást kívánó üzenetekkel, rajzokkal.

A csokiszállítmányt a beteg gyerekeknek december 13-án délelőtt Seregi Zoltán indította el a Békéscsabai Jókai Színházból Debrecenbe.

 

a beteg gyerekeknek szánt csomagokat seregi zoltán indította útjára

Fotó: Molnár Edina

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)