Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Továbbtanulási börzét tartottak a művelődési központban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. október 14. 15:00
Továbbtanulási börzét tartottak a művelődési központban
Idén az összes gyulai általános iskolából érkeztek az eseményre

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Továbbtanulási börzét rendeztek október 14-én a gyulai művelődési központban. A szervezők célja az volt, hogy a diákok, a szülők és a pedagógusok jobban megismerjék a kiállító középiskolákat és egyszerűbben dönthessenek a pályaválasztást illetően. 

Szabó Enikő, a Gyulai ifjúsági Központ szakmai vezetője kérdésünkre elmondta, idén már kilencedik alkalommal tartották meg a rendezvényt.

– Idén is számos kiállító jött el, gyulai, békéscsabai és békési középiskolák. Nagyon fontos, hogy a hetedikes, nyolcadikos diákok találkozhassanak az iskolákkal és mindent megtudhassanak, amit esetleg egy nagyobb pályaválasztási börzén nem tudnak megtenni. Fontos, hogy a továbbtanulás jól sikerüljön, mert így lehet a fiatal boldog és sikeres az életben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Aki még nem tudja, mi szeretne lenni, azok számára a gimnáziumot ajánljuk, aki szakmát és érettségit szeretne, és van már valamilyen irányultsága, azoknak inkább a technikumot. Nagy öröm számunkra, hogy egyre több érdeklődő jön el minden évben az eseményre. Idén a limitált kapacitásaink miatt csak gyulai diákokat hívtunk, akik feltehették kérdéseiket a résztvevő iskolák képviselőinek – tette hozzá Szabó Enikő.

Az eseményre előadásokkal is készültek a szervezők, amelyeken megosztva vettek részt az érkező csoportok. Ezeken arról tudhattak meg többet a fiatalok, hogy milyen szempontok alapján válasszanak pályát, és hol tudnak utánajárni az egyes iskolákkal és szakmákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalóknak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)