Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén online rendezik meg a továbbtanulási börzét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. november 07. 16:00
Idén online rendezik meg a továbbtanulási börzét
A Gyulai Ifjúsági Központ oldalán számos segédanyagot találnak az érdeklődők

Idén online formában rendezik meg a továbbtanulási börzét – tájékoztatta lapunkat Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője.

Szabó Enikő lapunknak elmondta, idén a koronavírus-járvány miatt döntöttek amellett, hogy nem a klasszikus formában, hanem online rendezik meg a börzét.

– Valamilyen formátumban mindenképpen szeretnénk megvalósítani a rendezvényt, hiszen az idei évben is lesznek olyan nyolcadik osztályos, továbbtanulni, informálódni akaró fiatalok, akik tanácstalanok és bizonytalanok a továbbtanulást illetően.

Mint mondta, a helyzetet az is megnehezíti, hogy az intézmények sem tartanak nyílt napokat, így a diákok ott sem tudnak tájékozódni a szakmai munkáról, a diákéletről vagy a kollégiumokról.

A Gyulai Ifjúsági Központ honlapján a továbbtanulási börze menüpont alatt érhetik el az érdeklődő diákok és szülők a környező iskolák bemutatkozását, valamint olyan segédanyagokat is, amelyek megkönnyíthetik a választást és a tájékozódást.

Szabó Enikő felhívta a figyelmet arra is, hogy a szakgimnáziumokat felváltják a technikumok, amelyek egyesítik a szakképzést és a gimnáziumi tanulmányokat.

A technikumi képzés negyedik évének végén matematikából, magyarból, történelemből és egy idegen nyelvből érettségiznek a diákok, de nem kell ötödik tárgyat választaniuk, mivel a szakmai vizsga, amelyet egy évvel később tesznek le – emelt szintű vizsgaként – beszámít az érettségi tárgyak közé. A tanuló a képzés végén egyszerre kapja meg az érettségi bizonyítványát és a technikumi oklevelet.

A szakképző iskolákban három éves lett a képzés, a kilencedik évfolyamban zajlik az alapozó oktatás, amelynek végén egy alapvizsgát tesznek a diákok, majd a következő két évben sajátítják el a választott szűkebb szakmát.

Hozzátette: akinek kérdése van, az a 0666/361-232-es telefonszámon vagy az info@ifjusagikozpont.eu email címen is kérhet segítséget a Gyulai Ifjúsági Központ dolgozóitól.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)