Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Harmadik alkalommal mutatkozhattak be Békés megye intézményei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2019. október 21. 16:00 • Frissítve: 2019. október 22. 10:00
Harmadik alkalommal mutatkozhattak be Békés megye intézményei
Tizennégy kiállító várta a diákokat a továbbtanulási börzén

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Harmadik alkalommal tartották meg a továbbtanulási börzét október 21-én a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban. A rendezvényen az általános iskolások kaphattak információt a Békés megyei középiskolákról.

Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ (GYIK) munkatársa lapunknak elmondta, az idei eseményen tizennyolc intézmény vett részt. A diákok a középiskolák megismerése mellett hasznos információkkal is gazdagodhattak.

A szakember kifejtette: a börze egyúttal a Humánszolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben elnevezésű projekt első állomása volt. A Doboz, Elek, Gyula, Kétegyháza, Lőkösháza, illetve az Agora Alapítvány a Társadalomkutatásért szervezettel együttműködésében megvalósuló program célja a fiatalok helyben maradásának ösztönzése és szerepvállalásuk erősítése – emelte ki.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

– A délelőtt folyamán előadásokat hallgathattak végig a fiatalok, amelyekben informálódhattak a jelentkezés menetéről, az időpontokról és a középiskolai továbbtanulást érintő változásokról. Emellett pályaorientációs előadások és kisfilmek segítették a továbbtanulás előtt álló fiatalokat a döntésben.

Az általános iskolások a nap további részében a kiállítás térben kitelepülő intézmények standjain érdeklődhettek a képzések felől. A kiállítók a érdekességeket is hoztak magukkal, így például a Gál Ferenc Főiskola asztalánál a virtuális kukoricabetakarítást is kipróbálhattak az érdeklődők.

Szabó Enikő arról is beszámolt, hogy a programsorozat további részében a GYIK-kel együttműködésben a nyolcadik osztályosoknak interaktív előadásokat, csoportfoglalkozásokat szerveznek, amelyeken megismerhetik a helyi lehetőségeket. Hozzátette: a programok arra is lehetőséget adnak, hogy a szakemberek jobban megismerjék a fiatalabb generáció igényeit. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)