Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendíthetetlenül tartja magát a gyulai asztalitenisz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. október 14. 14:00
Rendíthetetlenül tartja magát a gyulai asztalitenisz
A klub felnőttcsapata jelenleg az NB III.-as bajnokság második helyén áll

a gyulai asztalitenisz klub utánpótlás edzésének résztvevői

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az NB III.-as asztalitenisz-bajnokságban szereplő Gyulai AK együttese a pontvadászat negyedik fordulójában 4-14-es vereséget szenvedett szegedi riválisa ellen. A fürdővárosi együttes ezzel elveszítette győzelmi szériáját, ám továbbra is a bajnokság második helyén áll.

Vajda Attila vezetőedző elmondta, a gárda tavaly még az NB II.-es pontvadászatban szerepelt, ám a zavaros és nehéz évad után úgy döntöttek, hogy az NB III.-as mezőnyben próbálnak szerencsét. A váltás kiválóan bejött a csapatnak, hiszen három győzelemmel és egy vereséggel állnak a tabella második helyén.

–  A tavalyi keret egyben maradt, a csapathoz pedig Béres Sándor, egy kitűnő, sok csatát megélt játékos csatlakozott. A következő fordulóban a mögöttünk álló jászberényi riválishoz utazunk, ha győzünk, akkor megerősítjük helyünket az ezüstérmes pozícióban, ám egy esetleges vereséggel is dobogón várhatnánk a folytatás – ismertette.

A felnőttcsapat erejét jól mutatja, hogy Sarkadi Árpád és Styr György kettőse a Békéscsabán megrendezett Dr. Bándi Andor-emlékverseny első helyén végzett.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Vajda Attila kiemelte, a klub a nehézségek ellenére is folytatja utánpótlásnevelő munkáját, amelyet a vírushelyzet után szinte teljes egészében újjá kellett szervezni. Az építkezés gőzerővel folyik, a legügyesebb fiatal asztaliteniszezők pedig a Megyei III.-as csapatbajnokság felnőtt mezőnyében mérettethetik meg magukat fordulóról-fordulóra.

– Harmincnégy éve vagyok Gyulán, nem igazán tudok olyan bizonytalan évet mondani, mint az idei. A klub megbecsülése szakmai szempontból gyenge, az anyagi támogatás az önkormányzat részéről méltányos, de nem elegendő, mivel az eddig a támogatás 80 százaléka elmegy a terembérleti díjra. A nehézségek ellenére amíg tudunk kitartunk, rendíthetetlenül állunk újra és újra az asztalok elé – tette hozzá Vajda Attila.

A Gyulai AK eredményei: Kováts DSE Karcag–Gyulai AK 0-18, Gyulai AK–ASE Orosháza 13-5 (gyulai győztesek: Várady Zsolt 4, Sarkadi Árpád 3, Dihel Mihály 3, Styr György 2, Styr György–Sarkadi Árpád páros), ATSK Szeged–Gyulai AK 8-10 (gyulai győztesek: Sarkadi Árpád 4, Dihel Mihály 4, Styr György 1, Styr György–Sarkadi Árpád páros), Gyulai AK–Floratom Szegedi AC 4-14 (gyulai győztesek: Styr György 2, Várady Zsolt 1, Styr György–Sarkadi Árpád páros).

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)