Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kétnapos rendezvényen megtudhatod, melyik középiskola mit kínál a megyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gurzó K. Enikő • HÍREK • 2017. október 20. 10:00
A kétnapos rendezvényen megtudhatod, melyik középiskola mit kínál a megyében
Huszonegy kiállító vesz részt az idei továbbtanulási börzén a gyulai művelődési házban

Megnyílt a kétnapos továbbtanulási börze a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban. A rendezvényen arról tájékozódhat az általános iskolás, melyik Békés megyei gimnáziumba, szakközépiskolába lesz érdemes beiratkoznia.

idén 21 kiállító vesz részt a börzén

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az általános iskolások pályaválasztásához kínálnak támpontokat az október 19-én megnyílt továbbtanulási börzén, amelyen idén 21 kiállító vesz részt. A rendezvényen a megye több gimnáziuma, szakközépiskolája és szakiskolája is bemutatkozik. Az érdeklődők nem csupán elméleti tájékoztatást kapnak az egyes oktatási intézmények diákképviselőitől, hanem a gyakorlatban is kipróbálhatják, testhezálló lesz-e számukra a kiszemelt iskolában folyó képzés.

Ficzere Csenge, a Gyulai Ifjúsági Központ (GYIK) munkatársa, a programok egyik szervezője lapunknak elmondta, közel 500 iskolást várnak a börzére, sokan már az első nap délelőttjén felkeresték a művelődési házat. A visszajelzések pozitívak, mind a tanulók, mind pedig a pedagógusok örömmel fogadták a kezdeményezést. Úgy vélte, a hetedikeseknek és a nyolcadikosoknak csak hasznára válik, ha személyesen is találkozhatnak az egyes iskolák diákképviselőivel, elbeszélgethetnek velük, és beleláthatnak azokba a képzési formákba, szakmákba, amelyeket a Békés megyei intézmények számukra kínálnak. Úgy vélte, felméréseik alapján igény van erre Gyulán.

Október 19-én pályaorientációs előadásokat is meghallgathattak az érdeklődők. A fejtágítók csütörtök délután folytatódnak. Ekkor szakpszichológusok és ifjúsági szakorvosok beszélnek a pályaválasztást befolyásoló tényezőkről, a szakképzés modelljeiről, a családtagok szerepéről és a konkrét teendőkről. A rendezvény este fél hatig tart, hogy a szülők is szét tudjanak nézni a standokon.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

GYULAI HÍRLAP • 2017. október 19. 13:00
GYULAI HÍRLAP • 2017. október 19. 14:25
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)