Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Táplálkozástudományi szakemberek tartottak konferenciát Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. szeptember 29. 14:00
Táplálkozástudományi szakemberek tartottak konferenciát Gyulán
A lélek és a táplálkozás kapcsolatáról is szó esett

A multidiszciplináris táplálkozástudomány témakörében rendezték meg Gyulán a Táplálkozástudományi Szakemberek lll. Országos Konferenciáját szeptember 29-én. A Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karának rendezvényét hibrid konferencia formájában valósították meg, így az érdeklődő hallgatók online is csatlakozhattak az eseményhez.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Beke Szilvia, a kar dékánhelyettese elmondta: a nap folyamán a felszívódási  zavarokról és az ehhez kapcsolódó analitikai lehetőségekről hallgatnak meg előadásokat, valamint az elhízás témaköréről tárgyalnak a szakemberek.

– Az esemény második napján az élelmiszer-fogyasztási szokásainkat fogjuk közelebbről megismerni, valamint azt, hogy a test és a lélek milyen kapcsolatban állhat táplálkozásunkkal. 

A konferencia megnyitóján Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: a házigazdák számára megtiszteltetés, hogy a kar adhat otthont ennek a rendezvénynek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Számomra a táplálkozástudomány fontos ága a szakmánknak – mondta, majd az energiatermelés biológiai folyamatát ismertette. Hozzátette: a táplálkozástudomány mai kihívása a szocializációs étkezési szokások mennyiségi kiegyensúlyozatlansága. 

– Többnyire három vagy négy étkezi periódusban vesszük föl azt az energiamennyiséget, amely utána a nap 24 órájában működtet minket. Ezek a koncentrált étkezések pozitív élményekkel járhatnak, ugyanakkor elvezetnek olyan táplálkozási zavarokhoz, mint a túlzásba vitt evés vagy a veszélyesre csökkentett táplálékbevitel.

A folytatásban Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház igazgatója köszöntötte a megjelenteket, és ismertette az esemény programjait. 

A kétnapos konferencián számos tudományos előadás hangzott el.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)