Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nem talált megfelelő befektetőt a Gyulahús, lezárul az akvizíciós eljárás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. szeptember 29. 14:20
Nem talált megfelelő befektetőt a Gyulahús, lezárul az akvizíciós eljárás
Döntött a képviselő-testület: nem kezdenek részletes tárgyalásba egyik ajánlattevővel sem

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Lezárja a gyulai önkormányzat a Gyulahús Kft. legfeljebb 49 százalékának értékesítésére kiírt kétkörös akvizíciós eljárást – határozott a fürdővárosi képviselő-testület szeptember 29-i zárt ülésén.

Görgényi Ernő polgármester (Fidesz–KDNP) az ülés után lapunknak elmondta: a jelen lévő 12 képviselő vita nélkül, egyhangúlag szavazta meg a határozati javaslatot.

Mint arról korábban beszámoltunk, az eljárás első körében három indikatív, azaz nem kötelező érvényű ajánlat érkezett a Picktől, a Kométától és az Európa Agrár- és Élelmiszeripari Magántőkealaptól.

A polgármester közölte: egyik ajánlat sem felelt meg maradéktalanul a testület által támasztott feltételeknek, ezért döntöttek úgy, hogy lezárják az értékesítés folyamatát, vagyis nem kerül sor az eljárás második körére, amikor az ajánlattevő átvilágíthatja a húsipari céget.  

Mint ismert, a Gyulahús pályázati támogatásból és egy új társtulajdonos tőkebevonásával építette volna meg új szárazáruüzemét a cég Kétegyházi úti telephelyén; a fejlesztés a korábbi számítások szerint 13 milliárd forintba kerülne.

A vállalat idén nyáron 4,8 milliárd forint uniós támogatást nyert el üzemkorszerűsítésre a vidékfejlesztési programból. Görgényi Ernő úgy vélte, ennek köszönhetően „javult a pozíciójuk”. Kérdésünkre hozzátette: van új fejlesztési elképzelése az önkormányzatnak és a cégnek, egyelőre azonban nem árult el részleteket arról, hogy mire fordítják a pályázati összeget, és mi valósulhat meg a korábbi tervekből.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)