Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Veteményezzünk!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2022. szeptember 04. 13:00
Veteményezzünk!
Számos lehetőség van a kiskertek optimális kihasználására

Az árak arra késztetik az embereket, hogy saját veteményük legyen

Fotó: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Együnk annyi dinnyét, amennyit csak bírunk, mert nagyon egészséges. Ha vége a szezonnak, nem lesz módunk ilyen mértékben tápanyaghoz jutni. Kivéve ha savanyúságot készítünk a dinnyéből.

Nagyapáink a később vetett és hosszú tenyészidejű fajtákból tettek el a takarmányosba a búza vagy a rozs közé. A meszeléssel is próbálkoztak, több-kevesebb sikerrel.

Akinek módja, lehetősége van, gondolkodjon el azon, hogy jövőre veteményezik kisebb-nagyobb kertjében. Az árak arra késztetik az embereket, hogy saját veteményük legyen, egy-két gyümölcsfával tarkítva. 

Számos lehetőség van a kiskertek optimális kihasználására. Ha több fajta zöldségből csak pár tövet ültetünk, vetünk, már enyhíthetjük kiadási költségeinket. Vannak kedves fűszernövények, amelyek kis helyen is megteremnek. Természetesen gyógynövényekből is vethetünk, ültethetünk, hogy kéznél legyenek, akár virágládába vagy cserépbe.

A tömblakások teraszain is megterem a zöldség és a gyümölcs, egy kis fűszerkerttel megtámogatva. Próbálják meg! A nagy melegeket is könnyebb ilyen helyen elviselni a sok zöld növényzet társaságában.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)