Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 643 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 15. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 643 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 14-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 643 határsértőt tartóztattak fel és 235 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 20 esetben összesen 134 határsértőt tartóztattak fel Bátmonostor, Balotaszállás, Bácsbokod, Bácsalmás, Kunbaja, Újmohács, Kelebia, Hercegszántó-Budzsak, Katymár, Hercegszántó és Madaras közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 500 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Csanádpalota, Szeged, Kistelek, Domaszék, Szeged-Gyálarét, Szatymaz, Öttömös, Deszk, Szeged-Szőreg és Kübekháza közigazgatási területén.

Pest megyében, Cegléden 1; Vas megyében, Velem közelében 4; Budapesten két esetben összesen 4 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, tunéziai, egyiptomi, palesztin, marokkói, líbiai, iraki, afgán, indiai, pakisztáni, marokkói, iráni és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun megyében 11, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben összesen 235 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el és 1 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök augusztus 14-én 23 óra 15 perckor az 55-ös számú úton, Ásotthalom közigazgatási területén intézkedtek egy török honosságú tehergépkocsi vezetőjével, egy 48 éves török férfival szemben. A sofőrön kívül a járműben 22, magukat szír, afgán, pakisztáni, török és iraki állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)