Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 271 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 01. 08:00
Országos határrendészeti összesítő: 271 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök július 31-én 18 óra és augusztus 01-én 6 óra közötti időszakban összesen 271 határsértőt tartóztattak fel és 87 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 6 esetben összesen 70 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Katymár és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 14 esetben összesen 200 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Szeged-Gyálarét, Szeged-Kiskundorozsma, Kiszombor, Kübekháza, Röszke és Szatymaz közigazgatási területén.

Pest megyében 1 alkalommal, Inárcson 1 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során algériai, szír, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun megyében 6, Csongrád-Csanád megyében 2 esetben a rendőrök összesen 87 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 12 órában embercsempészés miatt 2, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Bábolna térségében az M5-ös autópályán, 2022. július 31-én 17 óra 15 perckor az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy román honosságú személyautót, amelyet egy román állampolgárságú férfi vezetett. A gépjárműben hat, magukat szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján 2022. július 31-én 23 óra 49 perckor az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy cseh honosságú személyautót, melyet egy georgiai állampolgárságú személy vezetett. A gépjárműben egy, magát török állampolgárnak valló személy utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)