Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 640 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. június 26. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 640 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök június 25-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 495 határsértőt tartóztattak fel és 257 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 20 esetben összesen 88 határsértőt tartóztattak fel  Balotaszállás, Csikéria, Bácsbokod, Kelebia, Kiskunhalas és Kisszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 43 esetben összesen 357 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Öttömös, Szeged, Ruzsa, Tiszasziget és Szatymaz közigazgatási területén.

Budapesten és Tatabányán 4-4, Győrben 12, Inárcson összesen 30 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 17 esetben összesen 257 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 5 esetben 74 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 12 esetben 183 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)