Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Együtt piknikeztek a koraszülött gyermeket nevelő családok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. június 25. 16:00
Együtt piknikeztek a koraszülött gyermeket nevelő családok
Negyedik alkalommal szerveztek Kora PICniket Gyulán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Negyedik alkalommal rendezte meg a Kora PICniket a Korábban Érkeztem Alapítvány és a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány június 25-én Gyulán, az Almásy-kastély parkjában.

Krisztován Anikó, a Gyulai Koramentorház vezetője a helyszínen lapunknak elmondta: az elmúlt időszakban jellemző elszigeteltségnek nagy hatása volt a családok életére, ezt ellensúlyozandó nagy örömmel szerveznek számukra közösségi programokat. A Kora PICnik mondanivalója, hogy együtt, egy közösségben kicsit könnyebb a problémákkal szembenézni – fejtette ki.

Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében a helyi szervezők áldozatos munkáját méltatta, majd visszaemlékezett azokra az időkre, amikor a szervező alapítvány munkatársainak fejében megszületett a Békés megyei koraszülött-mentőautó megvásárlásának ötlete. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Van Gyulán egy fantasztikus gyermekosztály, amelynek eredményei a statisztika számai alapján is kiemelkedőek Magyarországon. Azonban ezzel még nem vált teljessé a koraszülött-ellátás feltételeinek megteremtése, hiszen a koraszülött gyermekek szállításával kapcsolatban voltak problémák. Azzal, hogy elindult a mentőautó megvásárlására irányuló gyűjtés 2016-ban, új korszak kezdődött – mondta.

Kiemelte: az alapítvány dolgozói teljesen ingyen dolgoznak a gyermekekért, de még így is több mint kétmillió forintba kerül havonta az autó üzemeltetése. Arra kérte a megjelenteket, ha tehetik, a jövőben is támogassák a gyulai koraszülöttmentők munkáját. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány vezetője elmondta, hogy a helyi munka ötéves szakasza lezárult. Hozzátette: vezetőként számos dolog akad, amit magával visz a fürdővárosból. Úgy fogalmazott, Gyulán olyan közösség van, amelyet tanítani kellene Magyarországon. 

Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke megköszönte a munkát minden egyes velük dolgozó „láthatatlan katonának”.

A családi nap Pepe Manó bőröndmeséivel, a Bizseri Bábcsoport és Energy Dance Cool Hiphop Táncszínház előadásával, majd taekwondobemutatóval folytatódott. A helyi koraszülöttek és családjaik számára szervezett családi délelőtt végén születésnapi tortával várták a résztvevőket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)