Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint 8 milliárd forinttal növelték Békés megyében a TOP Plusz keretösszegét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. május 30. 15:30
Több mint 8 milliárd forinttal növelték Békés megyében a TOP Plusz keretösszegét
94,8 milliárd forintot fordíthatnak fejlesztésre

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat 

Több mint 8 milliárd forinttal, 94,8 milliárd forintra növelte a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz Békés megyében felhasználható keretösszegét a megyei önkormányzat közgyűlése május 26-i rendkívüli ülésén.

Az önkormányzat hétfői közleményében azt írta: a 4-5 számjegyű utak fejlesztésére felhasználható összeg csaknem 2,6 milliárd forinttal nő, míg az aktív turizmus fejlesztésre több mint 3,2 milliárd forintot fordíthatnak a megyei pályázók. Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére felhasználható keretösszeg közel 2,6 milliárd forinttal emelkedik, az összegből célzottan a megyei gyógyfürdők fejlesztése valósulhat meg.

Közölték: új elem a TOP Plusz pályázatokban, hogy önálló intézkedésként a köznevelési intézmények fejlesztésére is lehetőség nyílik több mint 4,2 milliárd forint nagyságrendben. Ezt a keretet a megyei tankerületek használhatják fel.

Zalai Mihály, a közgyűlés elnöke az ülésen elmondta, arra törekszenek, hogy a megyei keretet meghalódó mértékben érkezzenek fejlesztési források ipari és turisztikai fejlesztésekre, egészségügyi, szociális, oktatási intézmények korszerűsítésére, energetikai beruházásokra, kül- és belterületi utak, valamint kerékpárutak építésére, korszerűsítésére.

Fotó: Gyulai Hírlap – Békés Megyei Önkormányzat 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)