Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 364 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. április 10. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 364 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök április 9-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 364 határsértőt tartóztattak fel és 316 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 86 határsértőt tartóztattak fel Bácsborsód, Katyár, Hercegszántó-Hóduna, Tompa Közúti Határátkelőhelyen, Mohács, Hercegszántó és Kunbaja közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 34 esetben, összesen 258 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Röszke, Zákányszék, Röszke, Szeged, Szeged-Gyálarét, Öttömös, Ruzsa, Ásotthalom és Szatymaz közigazgatási területén.

Budapesten 2 esetben 7 határsértőt, Fejér megyében Mezőszilason 1 határsértőt, Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök 1 esetben 11 határsértőt tartóztattak fel, és Somogy megyében, Balatonújlak külterületén 1 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során albán, szír, afgán, török, tunéziai, marokkói, líbiai, algériai, szenegáli, pakisztáni, szomáliai, kamerui és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben Bács-Kiskun, és 11 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 316 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 1 emberrel szemben, 8 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)