Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rövidített partik döntenek Rapport továbbjutásáról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • SPORT • 2022. február 11. 10:30
Rövidített partik döntenek Rapport továbbjutásáról
A gyulai kötődésű nagymester a FIDE Grand Prix-sorozatának hatodik fordulójában legyőzte az orosz Vlagyimir Fedoszejevet

Pénteken (ma) rövidített játszmákban dől el, hogy Rapport Richárd bejut-e az elődöntőbe a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) Grand Prix-sorozatának berlini állomásán.

A magyar nagymester négyes csoportjának csütörtöki utolsó, hatodik fordulójában a sötét bábukat vezetve legyőzte az orosz Vlagyimir Fedoszejevet, ezzel pedig beérte az élen a szintén 3,5 pontos lengyel Radoslaw Wojtaszeket, így pedig kettejük között külön párbaj határoz a továbbjutásról.

Rapport és Wojtaszek pénteki tiebreakküzdelme esélyt kínál a jelenlegi legjobb magyar sakkozónak a visszavágásra, miután a nyitófordulóban csoportbeli egyetlen vereségét éppen a lengyeltől szenvedte el. Párbajuk győztese csatlakozik a további három kvartett első helyezettjéhez. Mind az elődöntők, mind a finálé két rendes játékidejű partiból áll, döntetlen esetén rövidített idejű mérkőzések döntenek.

A Grand Prix-sorozat három tornából áll, Berlinben kettőt, Belgrádban egyet rendeznek, de mindenki a teljes 24 fős mezőnyből csak kettőn szerepelhet. A 25 éves Rapport a berlini nyitány után a második, belgrádi tornán indul, amelyet február 28. és március 14. között bonyolítanak le. A záróversenynek március 21-től április 4-ig lesz újfent a német főváros a házigazdája.

Összesítésben a GP-sorozat két legjobbja helyet kap a világbajnokjelöltek nyári tornáján, melynek győztese kihívhatja a világbajnok norvég Magnus Carlsent. Minden egyes GP-viadal összdíjazása 150 ezer euró (mintegy 53 millió forint), a győztest 24 ezer euró illeti meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)