Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rapport kikapott Firouzjától a sakkvilágbajnok-jelöltek tornáján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • SPORT • 2022. június 29. 10:00
Rapport kikapott Firouzjától a sakkvilágbajnok-jelöltek tornáján
A magyar nemzetközi nagymester a nyolcas mezőny ötödik helyén áll

Fotó: fide.com

Rapport Richárd kikapott a francia Alireza Firouzjától a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján, a hétfői kilencedik fordulóban – olvasható az MTI oldalán.

Mint írják, a sötét bábukat vezető magyar nemzetközi nagymester – aki sokat kockáztatott – a 41. lépésben adta fel a közel négyórás partit. Eddig egy győzelme, hat döntetlenje és két veresége van.

A 26 éves Rapport 2764 Élő-pontjával a világranglista nyolcadik helyezettjeként versenyez a spanyol fővárosban, ahol mindenki kétszer mérkőzik meg mindenkivel, váltott színekkel. A torna teljes díjalapja 500 ezer euró, és a 48 ezer euróval gazdagodó győztes jövőre a vb-címért játszhat a regnáló világbajnokkal, a titulust kilenc éve birtokló norvég Magnus Carlsennel. Rapport a keddi szünnapot követően szerdán a kínai Ting Li-zsen ellen ül asztalhoz, és világossal játszik.

A 9. forduló eredményei: Alireza Firouzja (francia)–Rapport Richárd 1-0, Fabiano Caruana (amerikai)–Jan Nyepomnyascsij (FIDE) döntetlen, Tejmur Radzsabov (azeri)–Hikaru Nakamura (amerikai) 1-0, Ting Li-zsen (kínai)–Jan-Krzysztof Duda (lengyel) 1-0.

A torna állása: 1. Nyepomnyascsij 6,5 pont, 2. Caruana 5,5, 3. Nakamura, Ting 4,5-4,5, 5. Raport, Firouzja, Radzsabov 4-4, 8. Duda 3.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)