Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rapport Richárd nyerte a belgrádi tornát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • SPORT • 2022. március 14. 11:00
Rapport Richárd nyerte a belgrádi tornát
A magyar nagymester jelenleg az élen áll abban a versenyben, amelynek tétje a világbajnok-jelöltek közé jutás

Rapport Richárd végzett az első helyen a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) Grand Prix-sorozatának második, belgrádi állomásán, miután a vasárnapi mérkőzésen legyőzte az orosz Dmitrij Andrejkint.

Fotó: facebook.com

A magyar nagymester a döntős párharcban a szombati döntetlen után, amikor sötéttel játszott, a második partiban a világos bábukat vezetve négyórás küzdelemben, a 46. lépésben késztette feladásra riválisát. Tornagyőzelméért 24 ezer euró jár neki, emellett jelenleg az élen áll abban a versenyben, amelynek tétje a világbajnok-jelöltek közé jutás. A három állomásból álló GP-sorozat két legjobbja kap helyet a nyolc jelölt nyári tornáján, amelynek győztese kihívhatja a világbajnok norvég Magnus Carlsent.

A 25 éves Rapport a Grand Prix-széria első állomásán, Berlinben harmadik lett, amiért 7 pontot kapott, míg a belgrádi siker 13 GP-pontot hozott neki, így húsz ponttal vezeti a listát. Az összesen 24 nagymestert asztalhoz szólító sorozatnak azonban csak két állomásán szerepelhet valamennyi résztvevő, így Rapport már nem gyarapíthatja pontjai számát a német fővárosban esedékes harmadik tornán, amelyet március 21. és április 4. között rendeznek meg.

Rapport közvetlen vetélytársai közül az amerikai Hikaru Nakamurának 13 pontja van, a szintén amerikai Levon Aroniannak és Andrejkinnek pedig egyformán 10, s mindhárman indulnak Berlinben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)