Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rapport Richárd is indul a Wijk aan Zee-i sakktornán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • SPORT • 2022. január 14. 16:21
Rapport Richárd is indul a Wijk aan Zee-i sakktornán
A gyulai kötődésű nagymester ötödik kiemeltként szerepel a rajtlistán

Szombaton rajtol a hagyományos hollandiai nemzetközi nagymestertorna Wijk aan Zee-ben, amelyen a jelenlegi legjobb magyar sakkozó, Rapport Richárd is asztalhoz ül.

sakkblog.reblog.hu szakportál előzetese szerint a január 30-án záruló viadalon, amely már a 84. a torna történetében, Rapport ötödik kiemeltként szerepel a rajtlistán, melyet az eddig hétszeres győztes norvég világbajnok, Magnus Carlsen vezet. A 14 résztvevős szuperversenyen a világranglista első tíz helyezettjéből négyen vannak ott, s indul a címvédő, az első helyet tavaly hatalmas meglepetésre megszerző holland Jorden Van Foreest is.

Rapport Richárd, aki pillanatnyilag 14. a világranglistán, negyedszer játszik a nagy presztízsű versenyen. 2013-ban holtversenyben volt első a „B” nagymesterversenyen, 2014-ben játszhatott először a szupertornán, a 11 partiból 3,5 pontot gyűjtött, két győzelem mellett öt vereséget szenvedett el. 2017-ben nagy szenzáció volt Magnus Carlsen elleni győzelme, de öt partit elveszített. Legutóbb, 2019-ben a magyar sakkozó ötven százalékos mérleget produkálva lett hármas holtversenyben hetedik.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)