Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 186 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. január 17. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 186 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök január 16-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 186 határsértőt tartóztattak fel és 265 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 6 esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Katymár, Hercegszántó, Mélykút, Kisszállás és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 152 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Szeged-Szentmihálytelek, Ásotthalom, Pusztamérges, Röszke, Kübekháza, Szeged-Szőreg, Újszentiván, Röszke Autópálya Határátkelőhely és Mórahalom közigazgatási területén.

Budapesten 4 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel a Nyugati-pályaudvaron és a Könyves Kálmán körúton. Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben összesen 4 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, szudáni, marokkói, afgán, tunéziai és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben Bács-Kiskun, 11 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 265 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)