Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A katolikus gimnázium huszonkilenc maturandusa kapott szalagot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2021. november 27. 13:03
A katolikus gimnázium huszonkilenc maturandusa kapott szalagot
Szalagavató ünnepséget tartott a Karácsonyi János katolikus gimnázium

Szalagavató ünnepséget tartott a Karácsonyi János katolikus gimnázium november 26-án az Erkel Ferenc Művelődési Központban, ahol huszonkilenc végzős kapott szalagot. Az eseményen a maturandusokat Kovács Péter esperesplébános, Görgényi Ernő polgármester, valamint Bengery Zsoltné, az intézmény igazgatója köszöntötték.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Kovács Péter köszöntőjében úgy fogalmazott, a szalagavató a közösségről szól, hiszen a diákok szellemi és lelki közösségben vannak. Kiemelte: ez az egység az iskola falai közül kilépve is követni fogja a tanulókat.

„A szél kihívásaira a fa a gyökereivel válaszol” – kezdte beszédét Görgényi Ernő, aki hozzátette: az ember gyökerei is mélyre hatolnak a szülőföldben. A fiatalokat először a család „táplálja”, majd az alma mater, és a szülőváros is hozzátesz ahhoz, hogy milyen emberek leszünk.

Aláhúzta: a diákok az életük egy fontos szakaszát fogják lezárni az érettségivel, átlépik a nagykorúság határát, saját lábukra kell állniuk.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Bengery Zsoltné elmondta: ettől az évfolyamtól sokat elvett a koronavírus-járvány, sokan nem tehettek előrehozott érettségit, amikor szerettek volna, és a diákok a tavalyi szalagavatón sem vehettek részt segítőként.

Kifejtette, reméli, a nehézségek megedzették a diákokat. Mint mondta, a szalag jelzi, hogy a középiskolás évek célegyenesébe értek a tanulók, tekintélyt ad viselőjének, szimbóluma az elválásnak, egyben az összetartozásnak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Hozzátette: az iskola dolgozói igyekeztek olyan emberré formálni a végzősöket, akik számára a tudás, a becsület, a tisztesség az igazi érték.

Az ünnepség folytatásában huszonkilenc végzősre került fel a szalag, majd következett az osztályok műsora. A szalagavató a tanulók keringőjével zárult.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)