Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mindenszentek hosszú hétvégéjén is a top 10-ben lesz Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. október 27. 13:30
Mindenszentek hosszú hétvégéjén is a top 10-ben lesz Gyula
Idén is a tíz legnépszerűbb belföldi úti cél között lesz a fürdőváros

Mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik, az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat. A szallas.hu adatai alapján Gyula is a legnépszerűbb települések között van.

A portál lapunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, a fürdőváros mellett Eger, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget, de Szeged, Miskolctapolca, Zalakaros, Sárvár és Hévíz is a legnépszerűbb 10 belföldi úti cél közé került.

Mint írták, a legkeresettebb régiók közül Észak-Magyarországba szól a szallas.hu-n leadott foglalások ötöde. A Balaton térsége a foglalások 15 százalékát, Budapest és vonzáskörzete a 13 százalékát, a Nyugat-Dunántúl pedig 13 százalékát adja. Tavalyhoz képest több mint 10 százalékkal nőtt a kereslet a Nyugat-Dunántúl, Budapest és térsége, a Dél-Alföld, a Dél-Dunántúl és az Észak-Alföld régió szálláshelyei iránt.

A legnépszerűbb, észak-magyarországi régió szálláshelyeinek már csak mintegy negyede foglalható, és Eger szabad szálláshelyeit illetően is hasonló az arány. Gyulán a szálláshelyek 15 százaléka foglalható, Budapesten pedig a harmaduk – közölte Trepess Beatrix, a szallas.hu PR-menedzsere.   

A közleményből az is kiderül, hogy átlagosan 15 százalékkal drágább egy éjszaka idén egy személynek, mint a tavalyi október 23-i hosszú hétvégén.

Az átlagos foglalási időablak 38 nap, az utazás előtt ennyivel korábban foglaltak szállást a vendégek, átlagosan két éjszakára. A foglalások harmada hotelbe szól, ötödük apartmanba vagy vendégházba, 16 százalékuk panzióba és öt százalékuk egyéb szállástípusba. Minden harmadik utazó wellness-szálláshelyet választott.

A legtelítettebb nap október 31-e, vasárnap, az óraátállítás napja lesz – ismertette a közlemény.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)