Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az idősek világnapját ünnepelték a Temesvári úti idősek klubjában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. október 14. 11:30
Az idősek világnapját ünnepelték a Temesvári úti idősek klubjában
Az intézményben az év összes ünnepnapján tartanak egy jó bulit

Nem mindennapi programmal örvendeztették meg az időseket a Gyulai 3. Számú Idősek Klubjában október 13-án. Az idősek világnapja alkalmából megrendezett délutánon fiatal néptáncosok tartottak előadást az intézményben. 

Az idősek világnapját ünnepelték a Temesvári úti idősek klubjában

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A helyszínen megtudtuk: az idősek klubjában nem csak ezen a napon szeretnek ünnepelni. A dolgozók elárulták: bár tavaly kimaradt, de minden évben rendszeresen van húsvéti locsolkodás, karácsonyi ajándékozás, nőnapi köszöntés és még a Mikulás is megérkezik az ellátottakhoz december elején.

Az esemény Kontor Gyula szociális munkatárs köszöntőjével indult, aki úgy fogalmazott: fontos az életkorral kapcsolatos sztereotípiák lebontása, a tanulási lehetőségek biztosítása, hogy a méltóságban megélt, tartalmas idősödés követendő példa lehessen a fiatalok számára is. 

– Mindannyiunk felelőssége, hogy az idősebb korosztálynak méltó helye legyen a családban, hiszen a család a nemzedékek közötti szolidaritás kiindulópontja. Lényeges szempont a gyerekek és az idősek találkozása, hogy párbeszéd alakulhasson ki arról, mit hoz magával az öregedés, miként működhetnek együtt az idősebbek és a fiatalok – zárta gondolatait az intézmény munkatársa.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A folytatásban a művészeti iskola ifjú táncosai tartották meg előadásukat, majd az ebéd következett, amin az egyik közös kedvencre, csirkepaprikásra hívták meg az időseket.

A résztvevők elmondták: minden hasonló eseményen kötelező náluk az ebéd utáni terefere, mert az ünnepekkor jönnek össze a legtöbben az intézményben. Erre a délutánra a nappali ellátottak mellett a házi gondozottakat is meghívták, így a dolgozókkal együtt közel ötvenen ünnepelték együtt az idősek világnapját.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)