Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az év nagymamája Váczi Sándorné, az év nagypapája Bagyinszki Zoltán lett Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. október 02. 14:00
Az év nagymamája Váczi Sándorné, az év nagypapája Bagyinszki Zoltán lett Gyulán
A városi idősek napján átadták a Diploma Honoris elismerést is

Egy év kihagyás után újra megrendezték az idősek világnapjához kötődő városi idősek napját Gyulán, amelyet október 1-jén tartottak a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Az eseményen szenior táncosok szórakoztatták a jelenlévőket, valamint átadták a Diploma Honoris elismerést, majd az én nagypapája és év nagymamája címeket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A résztvevőket elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte. Mint mondta, a tavalyi évben nem rendezhették meg az eseményt a koronavírus-járvány miatt.

Kiemelte: a magunk mögött hagyott másfél évet mindenki megsínylette, sokan veszítették el szeretteiket, a mindennapok részévé vált az aggódás és a félelem, ezt pedig sokaknak egyedül kell feldolgoznia, főleg az idősebb generációknak, akik közül sokan egyedül élnek.

Hozzátette: a járványhelyzet kialakulását követő napokban sokan keresték meg azzal, hogy önkéntes munkával, adománnyal szeretnének segíteni azoknak, akik rászorulnak, az időseknek. A későbbiekben az oltásra való regisztrációban is segítséget nyújtottak.

gurzó anna kapta idén a diploma honoris elismerést

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, a világnapot 1991 óta rendezik meg, hogy megköszönhessük az időseknek mindazt, amit eddigi életükben tettek. Aláhúzta: a jelenlévők – és a nem jelenlévő időseknek is – minden szempontból letették a névjegyüket, családot alapítottak, gyermekeket neveltek, ma már az unokákat segítik, így köszönetet kell mondani nekik.

A köszöntők után adták át a Diploma Honoris elismerést, amelyet 2021-ben Gurzó Anna érdemelt ki. Az elhangzott laudációból kiderült: Anna nővér 1971-ben a gyulai egészségügyi szakiskolába járt, 1973-ban általános ápolói oklevelet vehetett át, majd még ugyanabban az évben elkezdte a munkát a gyulai kórház II. sz. belgyógyászati osztályon, ahol egészen a nyugdíjba vonulásáig dolgozott.

váczi sándorné lett az év nagymamája

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Tudását folyamatosan fejlesztette: 1978-ban érettségi vizsgát tett, 1995-ben osztályvezetői, 2004-ben OKJ-s ápolói oklevelet szerzett. 1980 és 1984 között a belgyógyászati osztály oktatói feladatait is ellátta. 1985-től egy éven keresztül osztályvezető-helyettesként dolgozott, majd 1987-től a II. sz. belgyógyászati osztály főnővére lett. Munkáját főigazgatói, megyei elnöki, valamint egészségügyi miniszteri dicsérettel ismerték el.

Gurzó Anna a családjának, tanítóinak, valamint kollégáinak köszönte meg az elismerést.

A program folytatásában átadták az Év Nagymamája és az Év Nagypapája elismeréseket. 2021-ben az év nagymamája Váczi Sándorné lett, az év nagypapája pedig Bagyinszki Zoltán.

A városi idősek napjának programja közös vacsorával, majd tánccal folytatódott, az est sztárfellépője Dolly volt.

bagyinszki zoltán lett az év nagypapája

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)