Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - DÖKéletlenek címmel szakmáznak ma a gyulai diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. október 11. 10:40
DÖKéletlenek címmel szakmáznak ma a gyulai diákok
Aktívabb szerepvállalásra ösztönöznék a köznevelésben résztvevő diákokat

Egész napos ifjúsági programra várják a gyulai fiatalokat október 11-én az Erkel Ferenc Művelődési Központba. A DÖKéletlenek című szakmai nap a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület „Fókuszban a fiatalok – Kulturális közéleti rendezvénysorozat” keretében és támogatásával jött létre.

Egész napos ifjúsági programra várják a gyulai fiatalokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az eseményen Szabó Enikő szakmai koordinátor lapunknak kiemelte: a városi diákönkormányzatot a koronavírus-járvány miatt teljesen át kell alakítaniuk, a megszervezett szakmai nap is ezt a cél szolgálja. 

– Két éve, 2019-ben volt utoljára rendezvényünk ezen a helyszínen, ahová ma 10 iskola és mintegy 70 diák regisztrált. A cél az, hogy a fiatalokkal sok őket érintő kérdést megbeszéljünk. Szeretnénk megtudni, mit kellene másképp csinálni, hogy városi szinten milyen igényeik és milyen ötleteik vannak. A rövid köszöntő után egy ismerkedős játékkal indul a nap, majd szakmai programokkal folytatjuk – mondta el.

A délelőtti kerekasztal-beszélgetések résztvevői olyan fiatalok voltak, akik egykor aktív tagjai voltak a Gyulai VDÖK-nek. Bittó Eszter, Fülöp Bence és Schriffert József többek között arról beszélgettek a megjelentekkel, hogyan és miben tudja segíteni a fiatalokat a helyi érdekképviseletben való részvétel.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Délután workshopokra várják a fiatalokat. Ezek témája egyebek mellett a helyi ifjúsági érdekvédelem lesz. A szakmai napot kerekasztal-beszélgetéssel zárják.  

– A program létrehozásakor a célunk az volt, hogy a településen működő iskolai diákönkormányzatok tagjait és a DÖK-öt segítő pedagógusok munkáját szakmailag segítsük. Ezáltal egy még jobban működő iskolai érdekképviselet alakulhat ki Gyulán. A másik célunk pedig az, hogy minél aktívabb szerepvállalásra ösztönözzük a köznevelésben részt vevő diákokat – hangsúlyozta kérdésünkre Szabó Enikő.

– Az aktív fiatalok egészségesebb énképpel rendelkeznek, nagyobb mértékben segítik társaikat, és megnövekedett érdeklődést mutatnak az önkéntesség felé, ami a társadalom számára általánosan hasznos. Fontosnak tartjuk, hogy a városi szintű diák-érdekképviselet megerősödjön, és a jelenleg töredezett kommunikáció zökkenőmentesen működjön tovább – mondta végezetül a szervező. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)