Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 268 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. október 04. 08:00
Országos határrendészeti összesítő: 268 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök október 3-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 268 határsértőt tartóztattak fel és 158 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 137 határsértőt tartóztattak fel Kiskunmajsa, Bátamonostor, Katymár, Balotaszállás, Bácsszentgyörgy, Vaskút, Kisszállás és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 22 esetben összesen 109 határsértőt tartóztattak fel Öttömös, Röszke, Szeged, Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Szatymaz és Ruzsa közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök Győr külterületén 19, továbbá Budapest területén 3 illegális migránst tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során iraki, szír, líbiai, marokkói, algériai, jemeni, afgán, iráni, valamint pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 9 esetben Bács-Kiskun, 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 158 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában két ember ellen embercsempészés, egy ember ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)