Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 246 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. szeptember 19. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 246 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 18-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 246 határsértőt tartóztattak fel és 128 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 105 határsértőt tartóztattak fel Kiskunhalas, Bácsalmás, Hóduna, Bácsbokod, Újmohács, Nagybaracska, Vaskút, Katymár, Madaras és Kalocsa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 23 esetben összesen 111 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ásotthalom, Kübekháza, Deszk, Mórahalom, Szatymaz és Ruzsa közigazgatási területén.

Tolna megyében a járőrök Bogyiszló és Bátaszék közigazgatási területén 9, Győr-Moson-Sopron megyében Nagyszentjános külterületén 20, továbbá Budapest területén 1 illegális migránst tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során iraki, szír, líbiai, afgán, iráni, palesztin, valamint pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben Bács-Kiskun, 7 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 128 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában három ember ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)