Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megállapodásba foglalták, mikor lehet vadászni a kisökörjárási erdőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. szeptember 13. 13:30
Megállapodásba foglalták, mikor lehet vadászni a kisökörjárási erdőben
Mutatjuk a részleteket

Megállapodást kötött a Gyula–Vári–Dénesmajori Földtulajdonosok Fehér-Körös Vadásztársasága és a gyulai önkormányzat arról, mikor és milyen feltételekkel lehet vadászni a kisökörjárási erdő Uhrin János utca közelében lévő részén.

Az önkormányzat tájékoztatójában emlékeztettek: a fürdővárosi képviselő-testület ülésén merült fel „a vadállomány szabályozását, illetve a szóban forgó területen élők és oda kikapcsolódás céljából látogatók biztonságát érintő kérdés”, azaz, hogy lehet-e vadászni a területen. (Mint arról lapunk beszámolt, Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő tavaly januárban interpellált a témában.)

A vadászati hatósági feladatokat ellátó Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatása alapján külterületen – a lakóingatlanul szolgáló bekerített ingatlan, a tanya, a temető, a közút és a vasút területének kivételével – a vadgazdálkodásra alkalmas területen folytatható vadászati tevékenység.

A várossal folytatott egyeztetések után a Gyula–Vári–Dénesmajori Földtulajdonosok Fehér-Körös Vadásztársasága vállalta, hogy a 0989/3, 01009 és 01007/6 helyrajzi számú ingatlanokon (a mellékelt térképen a pirossal jelölt rész) október 1. és február utolsó napja között a napkeltét megelőző egy órától 9 óráig, valamint 15 órától a napnyugta utáni egy óráig gyakorolja lőfegyverrel a vadászati jogot – olvasható az önkormányzat tájékoztatójában.  

Hozzátették, a szóban forgó területen kihelyeznek egy magaslest szóróval, ami tovább növeli a biztonságot a vadászat idején. A vadásztársaság emellett az erdő több pontján táblákkal tájékoztatja a látogatókat a vadászati időszakról, valamint arról, hogy vadászterületen sétálnak.

Az önkormányzat a lakosoktól azt kérte, amennyiben a fenti időszakon kívül lőfegyveres vadászatra utaló jeleket észlelnek, jelezzék a vadásztársaság felé a 06-30/982-6160-as telefonszámon, és értesítsék a rendőrséget is, hiszen az orvvadászat veszélyes a környéken élőkre és az erdőt látogatókra, továbbá súlyos természetkárosító hatása van.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)