Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkészült a Körösök völgye stratégia

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. február 10. 14:00
Elkészült a Körösök völgye stratégia
A projektek között szerepel az Élővíz-csatorna teljes rehabilitációja is

Forrás: facebook.com

Komoly előrelépést hozhat a 2023-as év a Körösök vidékén az aktív turisztika szempontjából – írta hivatalos közösségi oldalán Kónya István.

Az alpolgármester Dankó Béla és Herczeg Tamás országgyűlési képviselőkkel, valamint Szarvas Péter békéscsabai és Kálmán Tibor békési polgármesterrel együtt vett részt azon a megbeszélésen, amelynek témája az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által elkészített Körösök völgye stratégia volt.

Kónya István kérdésünkre elmondta, még a koronavírus-járvány előtt kezdődött el a kész tervekhez vezető folyamat a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület koordinálásával. A cél az volt, hogy olyan fejlesztési stratégiát határozzanak meg, amely Gyula, Békéscsaba és Békés számára is turisztikai fellendülést hoz.

Kiemelte: a tervek létrehozásában közreműködött a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft., a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Körös-Maros Nemzeti Park, több civil szervezet, valamint olyan országos egyesületek is, mint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Magyar Természetjáró Szövetség.

Az egyik Gyulához is köthető projektelem az Élővíz-csatorna komplex rehabilitációja, mely magába foglalja a mederkotrást, sétányok kialakítását, kikötők építését, és szeretnék, ha lehetőség lenne kajakkal, kenuval és egyéb vízi járművekkel közlekedni a csatornán.

Hangsúlyozta: szeretnék a Fehér-Körösön való vízi közlekedést is népszerűsíteni, ezért felújítanák az ökoturisztikai látógatóközpontnál található kikötőt. Emellett hangsúlyos elem a kisökörjárási erdő bevonása a turizmusba, itt a jelenlegi gyöngykavicsos sétányt újítanák fel úgy, hogy az akár futópályának is használható legyen, illetve tervezik sétányok és tanösvények kialakítását is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)