Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 330 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. szeptember 13. 08:00
Országos határrendészeti összesítő: 330 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 12-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 330 határsértőt tartóztattak fel és 109 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 17 esetben összesen 174 határsértőt tartóztattak fel Bátmonostor, Csikéria, Bácsszöllős, Bácsbokod, Dunafalva, Tataháza, Sárhát, Katymár, Kelebia, Tompa, Nagybaracska közigazgatási területén, valamint az M5 és M8 autópályákon.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben összesen 115 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged, Mórahalom, Makó, Röszke és Kübekháza közigazgatási területén.

Baranya megyében, Kölked külterületén 10 illegális migránst tartóztattak fel.

Győr-Moson-Sopron megyében, Nagyszentjánosnál két esetben, 31 főt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, líbiai, palesztin, tunéziai, afgán, pakisztáni, szomáliai, szudáni, koszovói, indiai és bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 10 esetben összesen 109 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 89 személyt, Csongrád-Csanád megyében 20 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 9, tiltott határátlépés miatt 29, közokirat-hamisítás miatt 2 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)