Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szép Magyar Könyv díjas lett Kiss Ottó kötete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. szeptember 02. 13:00
Szép Magyar Könyv díjas lett Kiss Ottó kötete
Az író a gyulai IQ könyvesboltban dedikálja díjnyertes köteteit

Kiss Ottó szeptember 3-án az IQ könyvesboltban tart dedikálást

Fotó: Varga Zoltán 

Szép Magyar Könyv díjas lett Kiss Ottó József Attila-díjas író A piros tengeralattjáró című kötete az Év illusztrátora kategóriában.

A legszínvonalasabb kivitelezésű magyar könyvek számára kiírt versenyre idén 83 kiadó nevezett 147 kötettel, a díjak odaítéléséről a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöksége által felkért öttagú szakmai zsűri döntött. A díjátadót szeptember 2-án tartják Budapesten, a Vörösmarty téren, az Ünnepi Könyvhét hivatalos megnyitója után.

Az Orosz Annabella által illusztrált kötet egyébként a HUBBY Év gyerekkönyve versenyén két kategóriában is szerepelt a shortlisten: a 0–6 éves korosztálynak szóló művek között és az illusztrátorok versenyén is ott volt a legjobbak között.

Ugyanezen a versenyen Kiss Ottó A bátyám öccse című kötetének ítélték oda az Év Gyerekkönyve díjat a 12 év alatti korosztálynak szóló könyvek kategóriájában. Az elismerést júniusban vette át a Margó Irodalmi Fesztiválon.

A gyulai író szeptember 3-án, pénteken 16 és 17 óra között díjnyertes köteteit dedikálja az IQ könyvesboltban, a 92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok alkalmából.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)