Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Különleges babával ajándékozta meg a gyulavári kastélyt Mikus Éva

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. augusztus 11. 16:00
Különleges babával ajándékozta meg a gyulavári kastélyt Mikus Éva
A közel százéves babát egy osztrák babagyűjtőtől kapta

Fotó: facebook.com/kastely.gyulaihirlap

Újabb antik darabbal, ezúttal egy százéves babával ajándékozta meg Mikus Éva a gyulavári kastélyt néhány hete. Az adományozó már nem először gazdagítja a tárlat a darabjait, lapunknak azt is elmondta hogyan kezdődött a támogatás.

– Azt hiszem, valamikor tíz éve történt, hogy arra gondoltam, milyen jó lenne egy korabeli gyulai népviseletet csináltatni és azt a kastélyban elhelyezni. Olyan gyönyörű az az épület és a tárlat, jót tenne nekik egy kis promóció, néhány új darab, amit a helyiek szeretettel fogadtak. Az a ruha azóta is ott áll az egyik szobában. Remélem, hogy az odalátogatók örömére is szolgál – kezdte beszámolóját Mikus Éva.

– A mostani, közel százéves babát egy osztrák babagyűjtőtől kaptam, aki nagy becsben őrizte. Amikor nekem adta, egyből arra gondoltam, hogy ennek a kastélyban lenne a helye. Egy valódi porcelánbabáról van szó, amely nagyon jó állapotban van, és reméltem, hátha szívesen megnéznek egy ilyet a kastély látogatói is – folytatta.

Mikus Éva kérdésünkre azt is elmondta, hogy az évek során számos alkalommal megajándékozta már a kastélyt, amikor olyan darabokkal találkozott, amelyek a gyulavári enteriőrbe illettek.

– Néhány festményt is ajándékoztam már nekik és egy képet is. Azért adományozok szívesen, mert egyszerűen nagyon szeretem az embereket és ha úgy látom, hogy örülnek az ajándékoknak, esetleg később egy kicsit még jobban érzik magukat a kastélyban egy-két különleges darab miatt, akkor nekem már megérte.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)