Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A székely kultúrával ismertették meg a Boróka-tábor résztvevőit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. augusztus 04. 14:00
A székely kultúrával ismertették meg a Boróka-tábor résztvevőit
A szervezet pályázati támogatásból valósította meg a rendezvényt

Ingyenes székely irodalmi tábort szervezett 14–19 éves fiataloknak a Boróka Magyar-Székely Kulturális Közhasznú Egyesület augusztus első napjaiban a gyulai könyvtárban.

Fodor György táborvezető

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Bokor Ildikó, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: szervezetük másfél millió forintot nyert el az esélyegyenlőséget szolgáló rendezvények szervezésére, ebből az összegből finanszírozták a tábort is. 

– A cél az volt, hogy a tábor résztvevői betekintést nyerjenek az erdélyi irodalomba, kultúrába, és közben jól érezzék magukat a kreatív foglalkozásainkon. A programokat úgy állítottuk össze, hogy hallássérült, látássérült fiatalok is részt vehessenek rajtuk. Mivel a helyszín akadálymentes volt, a kerekesszékeseknek sem okozott gondot a részvétel – ismertette az elnök. 

Bokor Ildikó elnök

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint megtudtuk, a tábort Fodor György középiskolai tanár, az egyesület pártoló tagja vezette. A résztvevők az első napon a Gyulai Várszínház székely darabjairól és a Shakespeare-művek erdélyi fordítóiról, adaptációiról, valamint a kortárs székely színházak bemutatóiról tudhattak meg többet. Másnap a világ írásrendszereiről, a székely rovásírásról tanultak a táborozók elméletben és a gyakorlatban, a zárónapon pedig a kortárs székely irodalomról, nyelvről tartottak nekik előadást és kreatív foglalkozást. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)