Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyílt a Székelység Gyöngyszemei – Gyula város jellegzetességei című kiállítás a gyulai könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2022. május 13. 08:30
Megnyílt a Székelység Gyöngyszemei – Gyula város jellegzetességei című kiállítás a gyulai könyvtárban
A képeken Székelyföld jellegzetes motívumai láthatók

Fotó: Gyulai Hírlap –Rusznyák Csaba

A Székelység Gyöngyszemei – Gyula város jellegzetességei címmel nyitottak kiállítást május 12-én a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Az eseményre a Határok nélküli összetartozás – Gyula és Kovászna kulturális és művészeti találkozója Gyulán című rendezvény keretében került sor.

Lapunk kérdésére Bokor Ildikó, a Boróka Magyar–Székely Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke elmondta: tagjaik készítették az alkotásokat, amelyekkel leginkább az erdélyi tájak hangulatát igyekeztek megidézni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A célunk az volt, hogy a magyarok és a székelyek a kulturális területen is összeismerkedhessenek, kapcsolatot tarthassanak. Olyan képeket választottunk, amelyeken Székelyföld jellegzetes motívumai, templomai, kastélyai, utcái láthatók. Az ötlet abból indult, hogy Gyula és Kovászna testvérvárosok, a mai esemény egy olyan program része, amely a kultúra szempontjából nagyon fontos – emelte ki, hozzátéve, hogy a kiállítás anyagában közös pontokat igyekeztek keresni a székely és a helyi motívumok, hangulatok között.

A helyszínen Kónya István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy régóta követi az egyesület tevékenységét, majd a városvezetés nevében emléklappal köszönte meg a szervezők és az alkotók munkáját.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)