Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A vártnál többen foglaltak szobát a gyulai szállodákban a hosszú hétvégén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. május 25. 18:16
A vártnál többen foglaltak szobát a gyulai szállodákban a hosszú hétvégén
Szombaton és vasárnap közel 80 százalékos volt a telítettség

A pünkösdi hétvégén – a Szállás.hu adatai szerint – Eger, Gyula, Siófok, Pécs és Budapest voltak a legnépszerűbb úti célok. Lábadi Eszter, a Gyulai Turisztikai NKft. marketingmenedzsere lapunknak elmondta: pénteken ötvenszázalékos, szombaton és vasárnap közel nyolcvanszázalékos volt a fürdővárosi hotelek telítettsége.

– Felülmúlták az előzetes várakozásainkat a vendégszámok – emelte ki, hozzátéve, hogy sokan az utolsó pillanatban döntöttek az utazás mellett. 

Arató Henrietta, az Elizabeth Hotel vezetője lapunknak arról számolt be, hogy zökkenőmentes volt a nemrégiben felújított szálloda nyitása.

– Nálunk 70 százalékos volt a kihasználtság pénteken. A foglalásokra jellemző, hogy a vendégek nagyon rövid idő alatt döntenek, az sem ritka, hogy egy-két nappal korábban vagy akár aznap foglalnak szobát – fejtette ki. 

A Szállás.hu adatai szerint a vendégek közel harmada hotelben, 26 százaléka apartmanban, 23 százaléka vendégházban, 15 százaléka panzióban és 5 százaléka egyéb szálláshelyen töltötte a hétvégét. Az átlagos foglalási hossz 2,15 éjszaka volt. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)