Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra lehet személyesen ügyet intézni a polgármesteri hivatalban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. május 25. 18:00
Újra lehet személyesen ügyet intézni a polgármesteri hivatalban
A parkolásért ismét fizetni kell, a piacon továbbra is kötelező a maszk

Ismét lehet személyesen ügyet intézni a polgármesteri hivatalban, újra fizetős a parkolás, a piacon továbbra is maszkot kell viselni az árusoknak és a vásárlóknak is. A járványügyi szabályozások enyhítésének részleteiről Csige Gábor jegyzőt kérdeztük.

csige gábor

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Csige Gábor elmondta: a koronavírus-járvány második hullámának kezdetekor bevezettek több védelmi intézkedést is, ezek egyike volt az, hogy szüneteltették a személyes ügyfélfogadást a polgármesteri hivatalban, ügyintézésre elektronikus úton vagy telefonon volt lehetőség. Ha feltétlenül szükség volt a személyes találkozóra, arra előre egyeztetett időpontban volt lehetőség.

Kiemelte: most visszaáll a megszokott rend, ismét lesz lehetőség a már jól megszokott módon, személyesen intézni az ügyeket.

Hozzátette: a belépéskor történő kézfertőtlenítés, valamint a maszkhasználat továbbra is kötelező, valamint kérik, ha lehet, mindenki intézze egyedül az ügyeit, kivéve, amikor elengedhetetlen, hogy más is jelen legyen.

Csige Gábortól megtudtuk, mától Gyulán is – ahogy az országban mindenhol – ismét fizetni kell a parkolásért a kijelölt helyeken.

Aláhúzta: a boltokban, intézményekben továbbra is hordani kell a maszkot, valamint továbbra él ez a kötelezettség a piacon is. Erről elmondta, a piacokkal kapcsolatban nem volt központi szabályozás, amely egyértelműen előírta volna a maszkviselést, erről ő döntött a fürdővárosban.

Az utasítás jelenleg is érvényben van, személy szerint nem is tartja időszerűnek az eltörlését, de egyeztetni fog az árusokkal és a piacfelügyelettel.

Kérdésünkre elmondta azt is, hogy a további enyhítések Gyula városában is érvényesek, így – többek között – eltörölték a kijárási tilalmat, megszűnt az üzletek, vendéglátók és más helyszínek kötelező zárási időpontja, magán- és családi rendezvényeken 50 fő, lakodalmakon 200 fő vehet részt korlátozás nélkül.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)