Pozole
Hozzávalók:
- 45 dkg kockára vágott,
- sovány sertéslapocka
- 45 dkg főtt csicseriborsó
- vagy 45 dkg konzerv- csicseriborsó vagy
- 45 dkg szemes kukorica
- 20 dl víz
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- 1 fej hámozatlan
- fokhagyma
- 1 db finomra vágott
- vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- ¼ teáskanál őrölt
- római kömény
- ½ csirke
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
- 1 csipet szárított oregánó
- ½ fej kis méretű,
- csíkokra vágott fejes káposzta
- 1 csipet chilipehely
- kevés sült szalonna
- kevés tortillachips
- kevés cikkekre
- vágott zöldcitrom
Elkészítés
A sertéshúst és a csirkét nagy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy szinte megteljen az edény (ne aggódjunk, hogy túl sok lesz a leves, más fogásokhoz is felhasználhatjuk, vagy lefagyaszthatjuk). Felforraljuk, és leszedjük a tetején képződő habot. Csökkentjük a lángot, hozzáadjuk a leveskockát, a fokhagymát, a vöröshagymát és a babérleveleket. Fedő alatt, lassú tűzön 1,5-2 óra alatt puhára főzzük a húsokat, majd szűrőkanállal kiemeljük őket, a levest pedig hűlni hagyjuk. Ha már kicsit lehűlt a csirkehús, lefejtjük a csontról, és kis darabokra aprítjuk. A sertéshúst is falatnyi darabokra vágjuk. A levest zsírtalanítjuk, és kivesszük belőle a babérleveleket. Beleszórjuk a csicseriborsót vagy a kukoricát, őrölt római köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. Tálaláskor mindkétfajta húsból teszünk a tányérokba. Megszórjuk káposztacsíkokkal, szalonnapörccel, oregánóval, chilipehellyel, majd rámerjük a forró levest. Zöldcitromcikkekkel és ízlés szerint tortillachipsszel tálaljuk.
Narancsos pulykás burrito
Hozzávalók:
- búzatortilla
- főtt, paradicsomos
- mexikói rizs
- feketebab
- csemegekukorica
- sajt
- jalapeño paprika
- kaliforniai paprika
- jégsalata, salsa
- fűszeres tejföl
- A narancsos pulykához:
- pulykamell
- narancslé, narancshéj
- étolaj, római kömény
- só
Elkészítés
A pulykamellet felkockázzuk, két darab narancsot ráfacsarunk, és a héját is rátesszük. Megszórjuk római köménnyel, étolajat öntünk rá, majd lefóliázzuk, és egy napig állni hagyjuk. Mielőtt serpenyőben kisütjük, megsózzuk. Felmelegítjük a tortillát, hogy lágy, formázható legyen. Ráhalmozzuk a hozzávalókat, majd két oldalról behajtjuk, és alulról feltekerjük. Forró serpenyőben átsütjük mindkét oldalát.
Fahéjas szilvás chimichanga
Hozzávalók:
- szilvabefőtt
- cukor
- őrölt fahéj
- étkezési keményítő
- búzatortilla
- karamellöntet
Elkészítés
A szilvákat feldaraboljuk, majd a befőtt levével együtt egy kisebb lábasba tesszük. Főzés közben cukrot, fahéjat adunk hozzá. Amikor a cukor karamellizálódott, hozzáadjuk a keményítőt, és kis lángon addig keverjük, amíg besűrűsödik. Miután kihűlt, a tortillák közepére halmozunk belőle két-két evőkanállal. A tortillájat két oldalt behajtjuk, majd feltekerjük, és három helyen fogpiszkálóval megtűzzük. Forró olajban kisütjük, majd meglocsoljuk karamellöntettel.
Jó étvágyat kívánunk!
Előrendelés és házhoz szállítás: +36 70/6318639.