Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyi menüsor a Mexicali Burrito Bártól

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2020. december 24. 14:00
Karácsonyi menüsor a Mexicali Burrito Bártól
Ez az ételsor ugyan nem rendelhető, de minden más finomság igen

Kérésünkre elkészített egy különleges, egyedi ízvilággal bíró ételsort a gyulai Mexicali Burrito Bár. Fotóriporterünk, Rusznyák Csaba volt az a szerencsés, aki közreműködött az ételek elfogyasztásában. 

pozole

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Pozole

Hozzávalók:

  • 45 dkg kockára vágott,
  • sovány sertéslapocka
  • 45 dkg főtt csicseriborsó
  • vagy 45 dkg konzerv- csicseriborsó vagy
  • 45 dkg szemes kukorica
  • 20 dl víz
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • 1 fej hámozatlan
  • fokhagyma
  • 1 db finomra vágott
  • vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • ¼ teáskanál őrölt
  • római kömény
  • ½ csirke
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

A tálaláshoz:

  • 1 csipet szárított oregánó
  • ½ fej kis méretű,
  • csíkokra vágott fejes káposzta
  • 1 csipet chilipehely
  • kevés sült szalonna
  • kevés tortillachips
  • kevés cikkekre
  • vágott zöldcitrom

Elkészítés

A sertéshúst és a csirkét nagy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy szinte megteljen az edény (ne aggódjunk, hogy túl sok lesz a leves, más fogásokhoz is felhasználhatjuk, vagy lefagyaszthatjuk). Felforraljuk, és leszedjük a tetején képződő habot. Csökkentjük a lángot, hozzáadjuk a leveskockát, a fokhagymát, a vöröshagymát és a babérleveleket. Fedő alatt, lassú tűzön 1,5-2 óra alatt puhára főzzük a húsokat, majd szűrőkanállal kiemeljük őket, a levest pedig hűlni hagyjuk. Ha már kicsit lehűlt a csirkehús, lefejtjük a csontról, és kis darabokra aprítjuk. A sertéshúst is falatnyi darabokra vágjuk. A levest zsírtalanítjuk, és kivesszük belőle a babérleveleket. Beleszórjuk a csicseriborsót vagy a kukoricát, őrölt római köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. Tálaláskor mindkétfajta húsból teszünk a tányérokba. Megszórjuk káposztacsíkokkal, szalonnapörccel, oregánóval, chilipehellyel, majd rámerjük a forró levest. Zöldcitromcikkekkel és ízlés szerint tortillachipsszel tálaljuk.

 

narancsos pulykás burrito

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Narancsos pulykás burrito

Hozzávalók:

  • búzatortilla
  • főtt, paradicsomos
  • mexikói rizs
  • feketebab
  • csemegekukorica
  • sajt
  • jalapeño paprika
  • kaliforniai paprika
  • jégsalata, salsa
  • fűszeres tejföl
  • A narancsos pulykához:
  • pulykamell
  • narancslé, narancshéj
  • étolaj, római kömény

Elkészítés

A pulykamellet felkockázzuk, két darab narancsot ráfacsarunk, és a héját is rátesszük. Megszórjuk római köménnyel, étolajat öntünk rá, majd lefóliázzuk, és egy napig állni hagyjuk. Mielőtt serpenyőben kisütjük, megsózzuk. Felmelegítjük a tortillát, hogy lágy, formázható legyen. Ráhalmozzuk a hozzávalókat, majd két oldalról behajtjuk, és alulról feltekerjük. Forró serpenyőben átsütjük mindkét oldalát. 

 

Fahéjas szilvás chimichanga

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Fahéjas szilvás chimichanga

Hozzávalók:

  • szilvabefőtt
  • cukor
  • őrölt fahéj
  • étkezési keményítő
  • búzatortilla
  • karamellöntet

Elkészítés

A szilvákat feldaraboljuk, majd a befőtt levével együtt egy kisebb lábasba tesszük. Főzés közben cukrot, fahéjat adunk hozzá. Amikor a cukor karamellizálódott, hozzáadjuk a keményítőt, és kis lángon addig keverjük, amíg besűrűsödik. Miután kihűlt, a tortillák közepére halmozunk belőle két-két evőkanállal. A tortillájat két oldalt behajtjuk, majd feltekerjük, és három helyen fogpiszkálóval megtűzzük. Forró olajban kisütjük, majd meglocsoljuk karamellöntettel. 

Jó étvágyat kívánunk!

Előrendelés és házhoz szállítás: +36 70/6318639.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)