Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egyedi ízvilággal várja a vendégeket a Mexicali Burrito Bár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2020. szeptember 30. 16:00
Egyedi ízvilággal várja a vendégeket a Mexicali Burrito Bár
Megnyílt a megye első mexikói-amerikai street food étterme

 

Fotó: Pénzes Sándor 

Nagyjából egy hónapja nyílt meg Gyulán a megye első mexikói-amerikai street food étterme, a Mexicali Burrito Bár. A Világóránál található, egyedi dizájnú hely gyorsan belopta magát a gyulaiak szívébe, és a térség gasztrotérképére is sikerült felkerülnie saját receptúra alapján készülő ételeinek köszönhetően.

A Mexicali Burrito Bár által képviselt ízvilág sokaknak ismerős lehet, hiszen az street food étteremben kapható ételeket korábban a gyulai Spar, majd a helyi Tesco parkolójában álló büfékocsinál is meg lehetett kóstolni.

Vágréti-Duna Szilvia és Vágréti György tulajdonosok elmondták: korábban fesztiválról fesztiválra jártak a Mexicali Burritruck névre keresztelt járművel. A véletlen úgy hozta, hogy Gyulán is megálltak, ahol meglepetésükre pillanatok alatt népszerűvé váltak. A házaspártól megtudtuk, a megye minden pontjáról felkeresték már őket, sőt az is előfordult, hogy valaki Szegedről utazott le azért, hogy megkóstolja ételeiket.  

 

 

Fotó: Pénzes Sándor 

A cégvezetők az előzményekről elmesélték: számos Food Truch Show-n jártak, így szerették meg a mexikói és az amerikai konyhát ötvöző tex-mex ízvilágot. Mivel azt tapasztalták, hogy a fővárosi mexikói-amerikai gyorséttermek nagyon népszerűek, úgy döntöttek, kipróbálják magukat a street food világában: saját vállalkozásba kezdenek. Videókat néztek, recepteket tanulmányoztak, majd a saját ízlésünkre szabva alakították ki kínálatukat.

– Megtartottuk a tex-mex vonalra jellemző sajátosságokat, de valamennyi ételünk saját recept alapján, egyedi fűszerezéssel készül – fejtették ki. Hozzátették: a mexikói-amerikai konyha fűszerességében, csípősségében nem áll távol a magyar konyhától, valószínűleg ezért vált hamar népszerűvé itthon.

Mint megtudtuk, szinte az összes ételnek a búzatortilla az alapja, ebbe kerülnek a különféle hozzávalók. A vendéglátóhelyen többféle burrito, quesadilla és chimichanga közül választhatnak a vendégek, emellett nachos, különféle mártogatósok, chili con carne és sajttal töltött, rántott jalapeño paprika is szerepel az étlapon. Az ételeket vegetáriánus változatban is elkészítik – ismertették a tulajdonosok.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Vágréti-Duna Szilvia és Vágréti György arra is felhívták a figyelmet, hogy ételeik alapvetően nem csípősek, de bármit lehet csípősen vagy erősen kérni. Hozzátették: a vendégek hat-hét féle csili közül válogathatnak. Azt is jelezték, hogy gyerekmenüjük is van, ezt azoknak a felnőtteknek is ajánlják, akik kevésbé éhesek, hiszen a normál adagok nagyon laktatóak. 

Kiemelték: a savanyított jalapeño paprikát helyi kistermelőtől szerzik be, de Mexikóból és Amerikából is érkeznek hozzájuk alapanyagok.  

Az ügyvezetők arról is beszámoltak, hogy a későbbiekben salátákkal, levessel és desszerttel is szeretnék bővíteni a kínálatukat.

Azt is megtudtuk, hogy a Mexicali Burrito Bár dizájnját, logóját is a házaspár találta ki. Mint kifejtették, szeretnék levédetni a brandjüket, és az is a terveik között szerepel, hogy a jövőben franchise-rendszert alakítanak ki.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A cégvezetők azt is elmondták: a büfékocsijuk is tovább üzemel, ezentúl a békéscsabai Tescónál lesz felkereshető.

A gyulai street food étterem kedden, szerdán, csütörtökön és vasárnap déltől este nyolcig, pénteken és szombaton déltől este kilencig várja a betérőket. A vendéglátóhely terasza a hideg idő beköszöntéig lesz nyitva.

Az étterem és a büfékocsi a Mexicali Burrito Bár, illetve a Mexicali Burritruck bevű Facebook-oldalakon érhető el. Mindkettőt érdemes követni, hiszen a tulajdonosok rendszeresen hirdetnek nyereményjátékot.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)