Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A téli leállás után több gyulai vendéglátóhely újra megnyitja kapuit a napokban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. március 29. 14:14
A téli leállás után több gyulai vendéglátóhely újra megnyitja kapuit a napokban
Olyan hely is van, ahol végleg lehúzták a rolót a tavalyi év után

Fotó: Gyulai Hírlap

A téli kényszerű bezárások után több gyulai vendéglátóegység újra megnyitja kapuit Gyulán. A tulajdonosok mozgalmas nyarat várnak, ám olyan egység is akad, ahol végleg lehúzták a rolót a tavalyi év után. 

– Sajnos hosszú kihagyásra kényszerült a mi kis gyorséttermünk is – kezdte lapunknak Vágréti György, a Mexicali Burrito Bár egyik tulajdonosa, majd azt is hozzátette, hogy a megemelkedett energiaárak, valamint az infláció miatt szüneteltették az üzlet nyitvatartását december eleje óta.

– A vendéglátó szektort fokozottan érinti a probléma, több mikrovállalkozás bezárásra kényszerült. Nagyon várjuk az újranyitást mi is és a vendégeink is. A szomszédos Hídfő söröző szintén újraéled, emellett barátaink, a Karma Club május közepétől indítja hétvégi rendezvényeit. Egy újdonsággal, a Ropogós gofrival ráadásul tovább bővül a Városház utca vendéglátó kínálata – fejtette ki. 

Elmondta: a Mexicali április első napján, szombaton nyit újra. Dél-kelet Magyarország első és egyetlen tex-mex gyorséttermében a megszokott ételek mellett újdonsággal, autentikus tequlia fiestával is várják a vendégeket. 

A Hídfő tavaly tavasz óta működik a jelenlegi vezetéssel – kezdte lapunknak Kiss János programszervező, akitől megtudtuk, a tervek szerint a húsvéti hosszú hétvégén nyitnak újra. 

– A kezdetektől arra törekedtünk, hogy a vendéglátás mellett egyfajta közösségi teret hozzunk létre. Az elmúlt évek válságai a vendéglátás mellett a kulturális életet is alaposan megtépázták – mondta.

Hozzátette: idén szeretnének még nagyobb hangsúlyt fektetni a programokra, heti rendszerességgel lesznek élő rockkoncertjeik, népzenei és irodalmi estjeik.

– Amit még nagyon fontosnak tartunk – pláne ilyen nehéz helyzetben –, hogy mi, akik a gyulai vendéglátásban dolgozunk, lehetőség szerint tartsunk össze, és segítsük egymást, ahogyan csak tudjuk – zárta gondolatait. 

A Csíki söröző egykori üzemeltetőjétől azt a választ kaptuk, az egység nincs az újranyitó helyek között, tavaly végleg bezárta kapuit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)