Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jótékonykodással hangolódnak az ünnepekre a Gyulai Ifjúsági Központ dolgozói

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. december 02. 13:00
Jótékonykodással hangolódnak az ünnepekre a Gyulai Ifjúsági Központ dolgozói
A cipősdoboz-akciót a gyulai kortárssegítők és a városi diákönkormányzat tagjai kezdeményezték

A Gyulai Ifjúsági Központ (GYIK) az online térbe helyezte át az adventi ünnepvárást – mondta el lapunknak Szabó Enikő szakmai vezető. Hozzátette: idén is igyekeznek segíteni a rászorulókon.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ebben az időszakban még inkább meglássuk, és megtanuljunk örülni az élet pici szépségeinek. Mi mosolyt, gondolatokat, ötleteket és nem utolsó sorban ráhangolódást igyekszünk nyújtani mindazoknak, akik a felületeinkre ellátogatnak az adventi időszakban – kezdte a szakember.

A szervezők azt vallják, a jó példa ragadós, de ehhez a felnőtteknek élen kell járniuk, az adományozást tanulni és tanítani egyaránt szükséges.

A GYIK munkatársai az elmúlt években nemcsak beszéltek a fiataloknak az adományozás élményéről, hanem példát is mutattak nekik. Így nem meglepő, hogy idén a diákok voltak az ötletgazdái az elindított cipősdoboz-akciónak.

Mint megtudtuk, a gyulai kortárssegítők és a városi diákönkormányzat tagjai november közepén fogalmazták meg, hogy segíteni szeretnének azoknak gyerekeknek, akiknek a szülei anyagi okokból nem tudnak ajándékokat adni.

Az ajándékok folyamatosan készülnek, a szervezők jelenleg cipősdobozokat keresnek, mert már felhasználták a családokban található összes darabot. A segítők felajánlásokat is várnak azoktól, akik szívesen beszállnának az ünnepi jótékonykodásba. 

– Színezők, ceruzák, festékek, kézműves-alapanyagok, játékok egyaránt jól jönnek, de akár használt játékok is, könyvek és kirakók – ismertette a szakember. 

– Nem mi fogjuk szétosztani a beérkezett adományokat, hanem a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei. Reméljük, a fiatalokkal kicsit mi is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy egy-egy családban szebb legyen az ünnep – zárta Szabó Enikő.

A csomagokat december 10-ig várják a Gyulai Ifjúsági Központba (Kossuth utca 19.) minden hétköznap 10 és 17 óra között.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)