Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rekorderek lettek az Erkel-gimi fiatal kémikusai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2020. szeptember 16. 15:00
Rekorderek lettek az Erkel-gimi fiatal kémikusai
A diákok és tanárok a Periódusos Rendszer Performansz elnevezésű Guiness-rekord és magyarrekord-állítási kísérletben vettek részt

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a tavalyi évben a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztálya és az Eszterházy Károly Egyetem felhívást intézett az ország iskolái felé, hogy vegyenek részt a Periódusos Rendszer Performansz elnevezésű Guiness-rekord és magyarrekord-állítási kísérletben.

kotroczó andrea az oklevéllel

Forrás: facebook.com

A felhívás apropóját az adta, hogy Dimitrij Ivanovics Mengyelejev 150 évvel ezelőtt alkotta meg a periódusos rendszert. A felhívás szerint az iskolák csapatainak 118 főből kellett állniuk, majd bármilyen – de mindenképpen kreatív – formában létrehozni a periódusos rendszert, a performanszról pedig készíteni 10 fotót vagy egy 1,5 perces videót.

A kísérlethez az Erkel Ferenc gimnázium diákjai is csatlakoztak, Kotroczó Andrea, az iskola kémiatanárának vezetésével, aki elmondta, hogy a szervezpk azt is megadták, hogy pontosan mikor kezdjék el az iskolák a performanszokat, ezt ellenőrizték is.

A résztvevő gyerekek maguknak választották ki, hogy melyik elemet szeretnék megjeleníteni a videón, Fodor György magyartanár pedig Mengyejelev szerepét vállalta magára.

A kísérlet sikerességéről Kotroczó Andrea augusztus 24-én adott hírt: a szervezők egy oklevéllel ismerték el, hogy az Erkel-gimnázium csapata is részt vett a rekordkísérletben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)