Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fogyatékossággal élőknek is szóló művészeti programokat szervez a Boróka Egyesület

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. július 29. 14:27
Fogyatékossággal élőknek is szóló művészeti programokat szervez a Boróka Egyesület
Előadást, irodalmi tábort és összművészeti napot is tartanak

Másfél millió forint európai uniós forrást nyert el esélyegyenlőségi programok szervezésére a gyulai Boróka Magyar–Székely Kulturális Közhasznú Egyesület – tájékoztatta lapunkat Bokor Ildikó elnök.

Elmondta, az eseménysor megrendezésére százszázalékos intenzitású pályázati támogatást kapott az egyesület a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból, a Szécsenyi 2020 program keretében.

Mint ismertette, idén és jövőre is szerveznek olyan művészeti programokat, amelyekre fogyatékossággal élő és ép embereket is várnak az esélyegyenlőség jegyében. Hozzátette: valamennyi esemény helyszíne akadálymentesített lesz.

Az első program, amely a pályázathoz kapcsolódik, az Evilági Együttes és Farkas Wellmann Éva Parancsolatok című előadása, melyet az Almásy-kastély kápolnájában mutatnak be augusztus 4-én 17 órától – jelezte az elnök.

Elmondta: jövőre két programot is szerveznek, mindkettőnek a városi könyvtár ad majd otthont. Az összművészeti napot az év első felében rendezik meg, ezen a József Dezső Szakkör és Alkotótábor Egyesület tagjai és más alkotók tartanak majd foglalkozásokat, bemutatókat. A magyar–székely irodalmi tábor vezetője Fodor György magyartanár lesz.

A programokra Bokor Ildikónál lehet jelentkezni a 06-20/242-5077-es telefonszámon.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)